29 Mart 2024 Cuma

Aytaç Ünsal'ın babası: Oğlumu öldürmek mi istiyorsunuz?

Ölüm orucu direnişindeki tutuklu oğlu Aytaç'ın durumunun gittikçe kötüye gittiğini belirten Nihat Ünsal, Adalet Bakanlığı'na "Bağışıklık sistemi zayıflamış birini uyutmayarak bir an önce öldürmek mi istiyorsunuz" diye sordu.

"Adil yargılanma" talebiyle 182 gündür ölüm orucu direnişinde olan ve Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyerek Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne getirilen Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, oğlunun durumuna ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Baba Ünsal'ın, Adalet Bakanlığı'nı etiketleyerek yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Az önce oğlumuz Aytaç'ın refakatçisi eşimle görüştüm. Hücredeki beyaz ışığı gece boyunca yaktıkları için Aytaç uyku problemi yaşamaya başlamış. Bağışıklık sistemi iyice zayıflamış birini uyutmayarak bir an önce öldürmek mi istiyorsunuz?  #ADALETBAKANLIĞI"

Ünsal ile birlikte 213 gündür ölüm orucu direnişinde olan tutuklu avukat Ebru Timtik ise Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutuluyor.