17 Mayıs 2024 Cuma

Aysel'i katletmeye çalışan erkeğin davası görüldü

Aysel Perkgün'ü katletmeye çalışan Feyzo Duran hakkında görülen dava ATK raporunun gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Birlikte yaşadığı Aysel Perkgün"ü 30 Ağustos 2021"de kesici aletle katletmeye çalışan Feyzo Duran"ın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın dördüncü duruşması İzmir Adliyesinde görüldü. Duruşmada Aysel"in yanı sıra, taraf avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve fail Feyzo Duran hazır bulundu.

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada mahkeme başkanı Aysel"in daha önce şiddete uğradıktan sonra İstanbul Adli Tıp Kurumunda (ATK) incelenmek üzere verdiği kan örneğinin gelmediğini belirtti. Aysel"in özel avukatı ve bakanlık avukatı fail erkeğin hukuki durumunda bir değişiklik olmaması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Fail avukatları fail erkeğin kamu yararını sağlayacak oranda hapis yattığını öne sürerek ev hapsi kararı ile serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise ATK raporunun gelmesinin beklenmesine ve fail erkeğin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Eylül tarihine ertelendi.