20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ayşegül'ü katleden Muharrem Eralp'in yalanları tutmadı

Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk'ü bıçaklayarak katleden Muharrem Eralp'in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Her kadın katili gibi Ayşegül ile aralarında ilişki olduğunu öne süren ve daha da ileri giden Eralp, Ayşegül'ün kendisine saldırdığını iddia etti. Eralp, tanık beyanlarıyla yalanlandı. Duruşma, Mayıs ayına ertelendi. 

Erkek şiddetiyle katledilen sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk'ün yaşamını yitirmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.  "Tasarlayarak insan öldürmek" ve "kasten insan öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "basit yaralama", "suç delillerini yok etme ve gizleme" suçlarından da 6 yıla kadar ceza istemiyle yargılanan Muharrem Eralp'in davasının ilk duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

İşe gitmek için evden çıkan Ayşegül Aktürk, İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan Başıbüyük Mahallesi'nde Muharrem Eralp tarafından, bıçaklanarak katledilmişti.

Duruşmaya tutuklu yargılanan Muharrem Eralp, Avukatı Sevilay Yıldırım,  kullanılan kesici aleti yok etmeye çalışmaktan yargılanan baba Bayram Eralp; Ayşegül Aktürk'ün ailesi, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin avukatları Ayten Topçuoğlu, Hande Gündoğdu, Nilda Baltalı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Neslihan Kütük katıldı. 

Aktürk'ü katleden Muharrem Eralp'in duruşmaya takım elbiseyle katılması dikkat çekti. 

AYŞEGÜL'ÜN KENDİSİNE SALDIRDIĞINI İDDİA ETTİ
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Eralp, savunma yaptı. Ayşegül için "ablam gibi görüyordum" diyen Eralp, daha sonra her  kadın katili gibi aralarında bir ilişki olduğunu ve Ayşegül'ün aslında kendisine saldırdığını iddia etti. Daha da ileri giden Muharrem Eralp, bıçaklama olayını hatırlamadığını kendini savunmaya çalıştığını Ayşegül'ün kendisine saldırdığını öne sürdü. 

TANIKLAR, ERALP'İN İDDİALARINI ÇÜRÜTTÜ
Duruşmada söz alan tanıklar ise Ayşegül'ün, Muharrem Eralp tarafından tehdit edildiğini, defalarca Ayşegül'ün çalıştığı hastaneye gelerek olay çıkardığına dikkat çekti. Tanıklar, Ayşegül'ün Muharrem Eralp'ten korktuğu için taşınmaya karar verdiğini bu nedenle ev baktığını söyledi ve Eralp hakkında suç duyurusunda bulunmayı planladığını aktardı. 

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Tanık beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti; Muharrem Eralp'in tutukluluğunun devamına karar verirken bir sonraki duruşmayı 15 Mayıs 2021 gününe erteledi. 

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Muharrem Eralp'in her kadın katili gibi duruşmaya takım elbiseyle geldiğin ve tiyatral açıklamalarla kendisini aklamaya çalıştığını kaydetti. 

'YALANLARI TANIYORUZ, DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ'
Açıklamada, "Kendisini bıçaklamak isterken Ayşegül'ü defalarca, tam 12 kes bıçaklamış. Bunların 6'sı tek başına öldürücü nitelikte. Ayrıca sanığın üzerinden suç aleti dışında bir saçma ve bir de maket bıçağı çıkmıştır. Bu yalanları tanıyoruz. Kadın cinayetleri politiktir. Ayşegül Aktürk, davasının takipçisiyiz" denildi.