29 Mart 2024 Cuma

Ayşe Karaman'ın annesi: Sonuna kadar savaşacağım

Anestezi teknisyeni Ayşe Karaman'ı katleden Dr. Özgür Tarhan'ın yargılandığı dava devam ediyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Karaman'ın annesi, adalet için sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti, dayanışma çağrısı yaptı.

Anestezi teknisyeni Ayşe Karaman'ı katleden Dr. Özgür Tarhan'ın yargılandığı dava Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 

Duruşma öncesi Karaman'ın ailesi, kadın örgütleri ile birlikte Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Ayşe Karaman'ın babası Adem Karaman, kızının intihar etmediğini belirtti, "Doktor ve tabipler odasının böyle canileri aralarında bulundurmasınlar, rica ediyorum" dedi.

'SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIM'
Anne Feride Karaman, "Dün mezarlıkta Ayşe'ye söz verdim 'sen yoksan ben varım' dedim. Sonuna kadar savaşacağım, kadın cinayetlerini durduracağız inşallah kızımın canına kıyan cani hakkettiği cezayı alacak bunu bekliyorum sadece" şeklinde konuştu.

Ayşe Karaman'ın herkesin gözleri önünde katledildiğini belirten Avukat Tuğba Gültekin Ataman, şunları söyledi: "Kadınlar bıçaklanıyor veya zehirleniyor biz birçoğunu duymuyoruz ancak kadın cinayetleri devam ediyor. Bunu durdurmanın yegane gücü kadınların tek ses olup mücadele etmesidir. Kadın cinayetlerinde mahkemeler caydırıcı cezalar vermezlerse, ceza indirimleri uygulanırsa kadınlar katledilmeye devam edilir."

Ardından yapılan açıklamada, "İntihar etti diyorlar ama biz inanmıyoruz. Hayat dolu bir arkadaşımız olduğunu biliyoruz, hayalleri olan bir arkadaşımızdı. Şule Çet için adalet sağladık aynısını Ayşe için de sağlayacağız" denildi.

Açıklamanın ardından Karaman ailesi ve kadınlar, duruşmayı takip etmek için adliyeye geçti.