19 Nisan 2024 Cuma

Ayşe Karaman'ın annesi mahkemede darp edildi

Ayşe Karaman'ı damar yoluyla verdiği ilaçla katleden Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın yargılandığı davada anne Feride Kahraman polislerce darp edilerek salondan çıkarıldı.

Ankara Dikmen'de 29 Temmuz 2019 tarihinde anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı damar yoluyla verdiği ilaçla katleden Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın "tasarlayarak öldürmek" suçundan tutuksuz yargılandığı davanın 7. duruşması Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Delilleri karartma şüphesi olmadığı" gerekçesiyle 4'üncü celsede tahliye edilen sanık Özgür Tarhan duruşmaya katıldı.

Duruşmada ilk sözü alan müşteki avukatı Tolga Beyefendi, 23 sayfadan oluşan uzman görüşünü dosya olarak sunduklarını kaydetti, esasa dair beyanda bulunmak istediklerini belirtti.

İLACIN ETKİSİNE DAİR GÖRÜŞ ALINACAK
Savcılık makamı adli tıp raporları göz önüne alındığında Ayşe'nin ölümüne neden olan anestezi maddelerinin vücuda girdiğinde ne kadar sürede etkili olduğu hususunda bilimsel bir görüş alınmasını istedi.

Sanık Özgür Tarhan, Ayşe'nin yaşamını yitirmesinde herhangi bir kastı ve kusuru olmadığını öne sürdü. 

Ara kararını açıklayan mahkeme  heyeti, "müşteki avukatının daha önce yazılı olarak mahkemeye sunduğu reddi hakim talebinin reddedilmesine, karar verilmesi için dosyanın 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine, dosyanın adli tıp kurumuna gönderilerek ilacın içindeki maddenin etkili olma süresi ve mahiyeti hakkında ayrıntılı görüşün sorulmasına ve aynı konuda Eczacılar Odası'na görüş sorulmasına" karar verdi. Bir sonraki duruşma 5 Ekim'de görülecek.

FERİDE KARAMAN DARP EDİLDİ
Duruşmada sanığın ceza almamasına tepki gösteren Ayşe'nin annesi Feride Karaman, mahkeme heyetine, "Olmayacak şeyleri gerçekleştirdiniz, katili çıkardınız ya Ayşe'yi de mezardan çıkartın. Adalet yerini bulacak. Benim yavrumu yaktınız" diye tepki gösterdi.

Bu sırada çok sayıda polis Feride'yi darp ederek duruşma salonundan çıkardı.