17 Mayıs 2024 Cuma

Aylık Ekoloji Haberleri Bülteni yayında

Polen Ekoloji Kolektifi, ana akım medyanın görmediği, göstermek istemediği ekoloji haberlerini halka ulaştırmak, doğa ve ekolojinin korunmasında farkındalık yaratmak için bülten çıkardı. Bültene Polen Ekoloji Kolektifi'nin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

"Marksist bir ekoloji hareketi için" kuruluşunu ilan eden Polen Ekoloji Kolektifi, çevre ve doğanın korunması için farkındalığı arttırmak, ekoloji mücadele arşivini oluşturmak için bülten çıkardı.

12 Ağustos 2019'da Kazdağlarında kuruluşunu ilan eden Polen Ekoloji Kolektifi, ana akım medyada gösterilmeyen haberlere ulaşımı sağlamak, gerçekleri halka ulaştırmak amacıyla düzenli olarak çıkarcağı bültenin ilk sayısını okurlarıyla buluşturdu. Bültende ekoloji mücadelesi noktasında önemli olan 52 haber yer alıyor.

'İKLİM FELAKETLERİYLE HASTALIKLARIN YAYILMASI İÇİN UYGUN KOŞULLAR YARATILIYOR'
Küresel kapitalizmin, hayvanların doğal yaşam alanlarını yok ettiğini, insanların yaşam alanı ve biçimini değiştirdiğini belirten Polen Ekoloji, diğer yandan iktidarların ve ana akım medyanın da halkın tüm bu olan bitene dair haber alma özgürlüğünü yok ettiğini kaydetti. Polen Ekoloji, "Bir yandan da iklim krizinin sonucu olarak gelen sıcaklık artışları ve iklim felaketleriyle tüm dünyada ekosistemler ve gıda üretimi bozulmakta, görülmedik boyutlarda orman yangınları çıkmakta; deniz seviyesinin yükselmesiyle kıyı topluluklarını tehdit etmekte ve bulaşıcı hastalıkların yayılması için uygun koşullar yaratmaya devam etmektedir" dedi.

Salgına rağmen ekolojik yıkımın olduğu bölgelerdeki yöre halkları ve ekoloji örgütlerinin direnerek yeryüzünü ve doğayı korumak için mücadele ettiğini hatırlatan Polen Ekoloji, "Kritik bir eşikteyiz. Karşı karşıya olduğumuz riskler sadece küresel salgınlar, açlık, kıtlık, yoksulluk, işsizlik, iklim krizi, susuz kentler değil, sermaye düzeninin tüm bunları bize boyun eğdirmek için kullanacak olmasıdır. Hiçbirimiz bu tehdit altında mutlak bir çaresizliği devam ettiremeyiz. Halen süren ve devam edecek olan ekoloji mücadelelerini, Polen Ekoloji Kolektifi olarak halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak ve mücadelelere katkı sunmak amacıyla aylık ekoloji haber raporu ve bültenleri olarak sunacağımızı bildirmek isteriz" diye belirtti.

'ÖRGÜTLENEREK KAZANACAĞIZ'
Polen Ekoloji Kolektifi'nin, bültene ilişkin yaptığı açıklama şöyle devam etti: "Polen Ekoloji olarak 1 Mayıs’ta dediğimiz gibi, Yabancı bırakıldığımız emeğimizi sermaye parazitinden özgürleştirirsek yüzümüzü göreceğiz birbirimizin. Ekolojik bir mücadele işte bu özgürlük mücadelesidir, yuvamıza bir balta daha vurulmasın ve o baltayı tutan elleri tarihin çöplüğüne atalım diye. Örgütlenerek kazanacağız. Ulusal ve yerel basında yaptığımız taramayla bir araya getirdiğimiz haberlerden oluşan bültenimizi önümüzdeki ay inforgrafik ve istatistik bilgileriyle güçlendireceğiz. Bültenimizde bu ay dikkate değer 52 habere yer veriyoruz. Bültenimizle ilgili soru, görüş ve önerileriniz için bize mailimiz ve twitter hesabımız üzerinde ulaşabilirsiniz. İyi okumalar diliyoruz.

Bülteni, https://www.polenekoloji.org ve Polen Ekoloji Kolektifi'nin sosyal medya hesaplarından takip edebilir ayrıca YouTube üzerinden de izleyebilirsiniz.