6 Mayıs 2024 Pazartesi

Aygül'ü katleden erkeğe müebbet hapis cezası istemi

Bursa'da Aygül'ü katleden Mehmet Yıldız'ın müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, karar verilmek üzere duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kendisinden boşanmak isteyen Aygül Yıldız'ı katleden Mehmet Yıldız'ın “eşini kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılandığı davanın duruşması Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya tutuklu Mehmet Yıldız hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda Aygül'ün anne ve babası ile bazı yakınları, taraf avukatlarıyla hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada fail, kanunların kadınları koruduğunu ileri sürerek kendisini "tehdit ettiğini" iddia etti.

Mahkemede konuşan Aygül'ün babası Rafet Yıldırım, fail pişmanlığının söz konusu olmadığını belirterek, "Her şeyi planlamıştır. Ses kayıtları bunu doğrulamaktadır. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, fail Mehmet Yıldız hakkında, 'eşini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. 
 
Mahkeme heyeti, failin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı karar verilmek üzere ileri bir tarihe erteledi.