28 Mart 2024 Perşembe

Aydın'da LGBTİ+'lar nefret söylemine karşı eylem yaptı

Aydın LGBTİ+ Dayanışması yaptığı eylemde, "Soruyoruz, can güvenliğimizi ve yaşam hakkımızı kim koruyacak? Sırf eşcinseliz diye, sırf transseksüeliz diye canımıza kastediliyor, öldürülüyoruz. Adalet arıyoruz, bulamıyoruz" diye sesledi.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, son dönemde artan nefret ve hedef göstermelere karşı dün basın açıklaması yaptı. Aydın Kent Meydanı'nda bir araya gelen LGBTİ+ hak savunucuları, "Alışın, buradayız, gitmiyoruz" dedi.

Kaos GL'nin haberine göre, eylemde, "Gökkuşağının altında herkese bir yer var. #LGBTİhaklarıinsanhaklarıdır" pankartı açıldı. Eylemde gökkuşağı ve trans bayraklarının yanı sıra, "Ayrımcılığa, ötekileştirmeye dur de", "Bizi bi salın da sevişelim", "LGBTİ+ hakları insan haklarıdır", "Eşcinsellere yasal güvence şart" ve "Eşit yaşam, eşit yurttaşlık" dövizleri taşındı.

'KORKU VE KAYGI İÇİNDEYİZ'
Ypılan açıklamada, "Belki hiçbiriniz bizleri henüz tanımıyorsunuz! Burada ne için toplandığımız hakkında da bir fikriniz olmayabilir. Biz LGBTİ+ bireyler! Biz çocuk hakları savunucuları! Biz kadınlar! Yolumuzu yol, mücadelemizi mücadelesi benimsemiş tüm dostları MERHABA diyerek selamlıyoruz! Bugün burada ayrımcılığa, ötekileştirmeye, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına, LGBTİ+ fobilerine dur! demek için toplandık. Covid-19 pandemi sürecinde LGBTİ+ bireylerin hedef gösterilmesine sessiz kalmıyoruz. Salgında tüm ülke öncesine göre daha da zor bir döneme girdi. LGBTİ+ bireyler için yaşam her zaman zordu ancak bu süreçte çok daha da zorlaştı" denildi.

LGBTİ+'ların iş bulmak için bir kuruma gittiği zaman sırf cinsiyet kimliğinden ve cinsel yöneliminden dolayı işe alınmadıklarını ifade edilen açıklamada, "Bu yüzden diyoruz ki; insanları insan olduğu için kabul edin. Zorunlu seks işçiliği yapan trans LGBTİ+ bireyler için güvenli toplumsal yaşam talep ediyoruz. Çünkü zorunlu olarak seks isçiliği yapan LGBTİ+ arkadaşlarımızın can güvenliği yoktur. Ailesi tarafından, toplum tarafından dışlanan, sokakta kalan, şiddete maruz kalmış LGBTİ+ bireyler için sığınma evleri talep ediyoruz. Bizler de yaşayan insanlarız, bizler de sizin içinizden biriyiz, belki de aynı mekanda oturduğunuz, belki de yüz yüze gelip konuştuğunuz bir arkadaşınız" diye belirtildi.

'ALIŞIN BURADAYIZ'
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Soruyoruz, can güvenliğimizi ve yaşam hakkımızı kim koruyacak? Sırf eşcinseliz diye, sırf transseksüeliz diye canımıza kastediliyor, öldürülüyoruz. Adalet arıyoruz, bulamıyoruz.

"Kaygı ve korku içindeyiz çünkü din aracılığıyla kışkırtılmış, sabrı taşan vatandaşlar daha kaç eşcinsel ve transseksüelin canına kastedecek bilmiyoruz. Çok şey değil sadece sırf cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerimizden dolayı öldürülmek istemiyoruz. Homofobik ve transfobik nefreti körükleyerek öldürülmemizi daha ne zamana kadar seyredeceksiniz?

"Ülkemizde sömürünün boyutları artarken, emekçi LGBTİ+'lar olarak bundan payımızı fazlasıyla alıyoruz. Kriz bahanesi ile en ucuza çalıştırılanlar, işten ilk çıkarılanlar ve hatta iş dahi bulamayanlarız biz. Patronların hırsı ve onların siyasal iktidarı bizi her gün işten atılma tehdidi ile işsizlikle, güvencesizlikle, düşük ücretlerle ve gericilikle baskılamaya çalışıyor.

"Her fırsatta gizlenmemizi, evlerimize hapsolmamızı, sesimizi kesmemizi isteyen örgütlü gericiliğin kışkırtması nedeniyle artık evlerimizde bile güvende değiliz. Bu sömürü düzeninde, insanca yaşamak değil, sadece yaşamak dahi çok görülüyor bize.

"Böyle bir ülkede yaşamak istemiyoruz. İstemiyoruz ve hiçbir yere de gitmiyoruz! Bu ülke bizim. Bir araya gelecek ve bu ülkeyi hep birlikte değiştireceğiz, kararlıyız! Bu ülkede barış içinde, eşit ve özgür, yeni bir yaşam istiyoruz! Her daim söylediğimiz gibi Alışın buradayız"