6 Mayıs 2024 Pazartesi

Aydın'da iktidarın nefret dili kınandı

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, Sakarya'da Kadir ve Burhan Sakçi'nin ırkçı saldırıya uğramasından kutuplaştırıcı politikaları nedeniyle iktidarın sorumlu olduğunu söyledi.
Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, artan nefret dili ve ayrımcı söylemlere ilişkin Eğitim Sen Şube binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Özdemir okudu. Özdemir, toplumda artan şiddetten siyasilerin ve hükümetin sorumlu olduğunu belirterek insanları yerli ve milli gibi söylemlerle kutuplaştırdığını söyledi.
 
Özdemir, iktidara seslenerek "İnsanları kutuplaştıran, öteki olarak gören, şiddeti tırmandıran iktidar olabilmek ve iktidar kalabilmek için kullanılan dili bir an önce terk etmelerini istiyoruz. Yeter diyoruz! İnsanlar ölmesin, şiddete maruz kalmasın, haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmasınlar" dedi.
 
Siyasi iktidarın kullandığı dil ve yaptığı açıklamalardan geçmişte birilerinin kendilerine vazife çıkardığını ve insanların ölümü ile sonuçlanan olayları hatırlatan Özdemir, Sakarya'da Kürt olduklarını söyledikleri için saldırıya uğrayan Kadri ve Burhan Sakçi'yi hatırlattı.
 
Kadri Sakçi'nin hayatını kaybettiği saldırının failinin cezasız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Özdemir, Valiliğin olayı gizleme çabalarını da kınadı.
 
Özdemir, "Gerçekler ortaya çıksın, hak eden hak ettiği cezayı alsın. Türkiye, daha önce de benzer olaylar yaşamıştır. Toplum olarak, bu ve buna benzer travma yaratan olayların tekrar yaşanmaması için hepimizin sorumlu davranması gerekmektedir" diye belirtti.