21 Mayıs 2024 Salı

Aydeniz, Hakkari ve Çukurca'da esnafla buluştu

Hakkari ve Çukurca'da halkla buluşan DTK, TJA,DBP ve HDP heyeti, esnafların sorunlarını dinledi. Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, Kürt düşmanlığı politikasının Türkiye'nin ekonomisine sirayet ettiğini kaydetti. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari'nin Çukurca ilçesinde esnaflar ile köylere ziyaretler gerçekleştirildi. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, TJA aktivistleri, DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı ve HDP Hakkari ve Çukurca yöneticileri, ilk önce Çukurca kent merkezinde esnafı ziyaret etti. Heyet, ziyaret sırasında esnafların sorunlarını dinledi. Esnaflar ise, yaşadıkları ekonomik krize dikkat çekti.

Aydeniz ve beraberindekiler daha sonra ilçeye bağlı Gêman, Zavîte, Minyaniş ve Mêrganê köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Heyet, köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Ziyaret esnasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, bölgede Kürt halkı üzerinde yıllarca her türlü kirli politikaların yürütüldüğüne dikkat çekti. Aydeniz, Kürt düşmanlığı politikasının Türkiye'nin ekonomisine sirayet ettiğini ve ekonomiyi bitirdiğini söyledi.

İktidarın, Kürtlere yönelik "katliamları" siyasi olarak değerlendirdiğini aktaran Aydeniz, "İktidar, Kürt halkının, dilini konuşmaması, coğrafyası üzerinde özgürce gezememesi ve kendisini yönetmesin diye uyguladığı politikaları, şu anda birebir Türkiye yaşıyor. Aslında Türkiye bugün bitmiş durumda" dedi.

Köylüler ise Kürt halkının birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın sağlanmasını talep ederek,  birliğin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından heyetin, Çukurca'daki ziyaretleri sona erdi.