19 Mayıs 2024 Pazar

Aydeniz: Biz mücadele ettikçe bu faşist ittifak kaybedecektir

Adana'da polis ablukası altında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Biz mücadele ettikçe bu faşist ittifak kaybedecektir. Biz mücadele ettikçe Türkiye demokratikleşecektir" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır'dan oluşan heyetin, "Faşizme karşı örgütleniyoruz" şiarıyla 8 gündür gerçekleştirdiği temaslar, Adana'da polis ablukası altında yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda yapılan etkinlik öncesi polis kavşağı ablukaya aldı. Basın açıklaması öncesi heyet, Karasu Kavşağı'nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, Adana il eşbaşkanları ve yöneticileri ile çok sayıda kişiyle bir araya geldi. Kitlenin etrafını saran polisler, etkinliğe izin vermeyeceklerini belirterek, kitlenin dağılmasını istedi. Dağılmayan kitleye polis saldırdı. Aralarında HDP milletvekili Öcalan'ın da olduğu çok sayıda kişi polis tarafından darp edildi. Polisin saldırısına uğrayan HDP Adana İl Yöneticisi Mustafa Barlas, hastaneye kaldırılırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Alana gelen heyet ile kitle arasında polis bariyer oluşturdu. Kitlenin direnişi üzerine polis çekildi. Heyet, polis ablukası altında halka seslendi. İlk olarak konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, polisin tutum ve saldırısına tepki gösterdi. 5 Nisan'dan bu yana Çukurova'da olduklarını, halkla bir araya geldiklerini söyleyen Öztürk, "Bugün burada da görüldüğü gibi faşizm karşısında kendimizi örgütlememiz lazım. Faşizmin ne kadar korktuğu bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

"Faşist zihniyetin" kendisini daha da güçlendirip, iktidarını devam ettirmek için tüm halkları yok saydığını kaydeden Öztürk, tüm Türkiye halklarına seslenerek, "Bu iktidar Türkiye'nin ve Türkiye halklarının geleceğini karartıyor. Bu karanlık geleceği aydınlığa çevirmenin yolu, bu faşist iktidara karşı durmak gerek" ifadelerini kullandı.

"Tam da faşizmin bu fotoğrafına karşı mücadele etmek için bu fotoğrafın Türkiye'nin fotoğrafı olmaması için bir haftadan fazladır, Çukurova'dayız" diyen DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, "Türkiye'nin geleceği demokrasinin inşasından geçer. Buradaki bu faşizm görüntüsü Türkiye'nin geleceği için kötüdür. Onun için bizde diyoruz, Kürt halkı yıllardır mücadele veriyor, bundan sonra da mücadele verecek" dedi.

Mücadeleyi yükselteceklerini vurgulayan Aydeniz, "Biz mücadele ettikçe bu faşist ittifak kaybedecektir. Biz mücadele ettikçe Türkiye demokratikleşecektir. Biz mücadele ettikçe bugün toplum üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit yok olacaktır" diye konuştu. Kürtler hesaba katılmadan kimse Türkiye'de siyaset yürütemeyeceğini belirten Aydeniz, Kürtlerin her şartta mücadele ettiğini söyleyerek, demokratik ittifakın önemine değindi.

Etkinlik "Faşizme karşı omuz omuza" ile "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.