18 Mayıs 2024 Cumartesi

Aydemir: Yargı Saray eliyle intikam aracı haline getirildi

Kobanê davasının sona eren 3. duruşması sonrası yapılan açıklamada, mahkemenin Kürt halkına yönelik bir intikam alma operasyonu olduğu belirtildi. Av. Özdoğan da bir gün tüm müvekkillerinin tahliye olacağını ancak soruşturmayı yürütenlerin yargılanacağını dile getirdi. 

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem  eş genel başkanları, MYK üyelerinin de bulunduğu 108 ismin yargılandığı Kobanê davasının 3. duruşmasının 10. oturumu Sincan Hapishane Kampsü Salonunda görüldü.

Duruşma sonrası cezaevi önünde HDP milletvekilleri ve dava avukatlarının katılımıyla basın açıklaması yapıldı. 

'MAHKEME KÜRT HALKINA DÖNÜK İNTİKAM ORGANİZASYONUDUR'
Söz alan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Cumhur ittifakını oluşturan AKP ve MHP'nin düzenlediği siyasal bir davadan çıktıklarını söyledi. Dava iddianamesinin MHP'nin odasında yazıldığını, Saray'da tartışıldığını sonra yargı eliyle bir intikam aracı haline geldiğini belirten Aydemir, "Sürekli partimize dönük, muhalefete dönük karalama kampanyaları başlattılar. Bu karalama kampanyası sonucunda İzmir'de Deniz Poyraz arkadaşımız alçakça katledildi. Kobanê kumpas davasını hazırlayanlar bilsin ki bu davanın sahiplenenleri var. Bu davaya Kürtlere, Kürtlerin dostları sahip çıkıyor. Yapılan bu mahkemeyi asla yargı eliyle yapılmamakta verilen talimatlar doğrultusunda Kürt halkına dönük intikam alma organizasyonudur"  dedi.

ÖZDOĞAN: SORUŞTURMAYI YÜRÜTENLER YARGILAMAYA TABİ TUTULACAKLAR
Dava avukatlarından Nuray Özdoğan, "Başından beri söylediğimiz gibi HDP siyasal faaliyetlerinden kaynaklı yargılanıyor. Müştekiler ve mahkeme heyeti ile birlikte HDP'nin Kobanê sürecinde gösterdiği faaliyeti yargılanıyor. Buna dair  mahkeme heyetine yaptığımız itirazlar, mahkeme salonunda müvekkilimize dönük düşüncelerini sormaması yönünde yaptığımız bütün itirazlar görmezden gelindi. Hiç kimse siyasi görüşünden kaynaklı yargılanmaz. Bizler yargının talimat cübbesi giydiğine tanıklık ettik. 6-8 Ekim'de  gerçekleşen ölümlerde İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Müdürlüklerinin sorumluluğu yok mudur?  Bugün mahkeme salonuna müşteki olarak gelenlerin tam tersine soruşturulması gerekiyor. Bir gün bütün müvekkillerimiz tahliye olacaklar ama bu soruşturmayı yürütenler bir yargılamaya tabi tutulacaklar" diye belirtti.

Açıklama, "HDP halktır halk burada", "Direne direne kazanacağız" sloganları ile sona erdi.