10 Mayıs 2024 Cuma

Avusturya Gazeteciler Cemiyeti: Türkiye'de gazetecilere saldırılara sessiz kalınamaz

Avusturya Gazeteciler Cemiyeti Türkiye'de gazetecilere yönelik saldırılara tepki gösterdi. TGS verilerine dayanılarak yapılan açıklamada 34 gazetecinin tutuklu olduğu hatırlatıldı.

Avusturya Gazeteciler Cemiyeti (ÖJC), Türkiye'de gazetecilere yönelik artan saldırılara dikkat çekti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) verilerine dayandırılan açıklamada 34 gazetecinin "örgüt üyeliği", "örgüt propagandası", "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutsak edildiği belirtildi.

Türkiye'de Cumhurbaşkanına hareket etmekten çok sayıda kişi hakkında dava açıldığı, gözaltına alındığı, tutuklandığı kaydedilen açıklamada, "Gerçek şu ki Türkiye'de gazeteciler iktidarın çizgisinde haber yapmadıkları koşullarda tutuklanıyorlar. Bu durum yeni değil. Ancak yeni olan şu ki, 2022'nin başından bu yana çok sayıda gazeteci, çoğu yargılanmadan bile, Silivri'deki ünlü yüksek güvenlikli hapishaneye gönderildi" dendi.

Gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterilen açıklamada, "Avusturya federal hükümeti insan hakları ve ifade özgürlüğü adına bu durumu derhal protesto etmelidir" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Avrupa Birliği'nin Türkiye'de gazetecilere yönelik saldırılara sessiz kalmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.