7 Temmuz 2024 Pazar

Avukatların gözaltına alınmasına tepki

Savunmaya Özgürlük Platformu, ev baskınıyla gözaltına alınan avukatlar Naim Eminoğlu ve Doğa İncesu'nun derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Savunmaya Özgürlük Platformu, 2 Temmuz sabahı İstanbul'da ev baskınıyla Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar Naim Eminoğlu ve Doğa İncesu'nun gözaltına alınmasına ilişkin Ankara'da basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Murat Yılmaz, her gün adliyede mesleki faaliyetlerini sürdüren 2 avukatın ifadeye çağrılmak yerine ev baskınıyla gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

'HUKUKSUZLUĞA KARŞI ÇIKAN AVUKATLAR HEDEF ALINIYOR'
"Keyfi ve hukuksuz uygulamaları her alanda yönetme biçimi olarak dayatan siyasi iktidar, çok açıktır ki bu hukuksuzluğa karşı çıkan avukatları da hedefine almaktadır.  Derinleşen yönetememe krizi, toplumsal muhalefete ve onun demokratik kazanımlarına dönük saldırıları beraberinde getirmektedir. Meslektaşlarımızın da içinde yer aldığı gözaltıların nedeni tam da budur. Adil yargılanma hakkının çiğnendiği, hukuki güvenceden yoksunluğun olağanlaştığı günümüzde, yürütmenin yargıya açıktan talimat verdiğini görmekteyiz" diyen Yılmaz, tüm bunlara rağmen tüm haksız uygulamalara ve hukuksuzluklara karşı direnmeye devam ettiklerini söyledi.

'ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
"İşçilerin, emekçilerin, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin yanında saf tutan avukatlık pratiğimizin, hukuk mücadelesi geleneğimizin hedef alındığının farkındayız. Siyasi iktidarın muhalif avukatlık pratiğine tahammülsüzlüğünün bilincindeyiz. Yaratmaya çalıştığı biat eden savunmanlığı reddediyoruz. Mesleki faaliyetlerimizi hak temelli, ezilenlerden yana sürdürmeye devam edeceğiz. Siyasi iktidarın tüm bu saldırılarına karşı mücadelemizde asla geri atmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" ifadelerini kullanan Yılmaz, tüm gözaltıların serbest bırakılması çağrısında bulundu.