19 Mayıs 2024 Pazar

Avukatlardan Şengül için eylem: Savunma yargılanamaz

ÇHD ve ÖDH İzmir şubeleri, geçen hafta tutuklanan Avukat Fuat Şengül'ün serbest bırakılması talebiyle açıklama yaptı, "Savunma yargılanamaz" dedi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Balıkesir'deki bir müvekkili ile yaptığı görüşme nedeniyle tutuklanan Avukat Fuat Şengül için eylem yaptı.

Avukatlar, Bayraklı'daki İzmir Adliyesi içinde sessiz oturma eylem yapmak istedi ancak başsavcı izin vermedi. Bunun üzerine, adliye önünde oturma eylemi gerçekleştirildi.

'SAVUNMA YARGILANAMAZ'
Avukatlar adına açıklama yapan ÖHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Fatma Demirer, eylemlerinin başsavcılık tarafından engellenmesini eleştirdi, kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi. Meslektaşları Şengül'ün mesleki faaliyetinden dolayı tutuklandığını ifade eden Demirer, "Meslektaşımızın yanındayız. Avukatlık faaliyetleri nedeniyle bir avukat yargılanamaz, bu hukuka aykırıdır. Savunma yargılanamaz" dedi.

'TECRİTTE TUTULUYOR, İLAÇLARI VERİLMİYOR'
ÖHD Yönetim Kurulu ve Baro İnsan Hakları Merkezi Üyesi Nazan Sakallı Aktaş, Avukat Şengül'ün tutuklu olduğu günden beri tecrit altında tutulduğunu belirtti. 4 gün boyunca kıyafet ve diğer ihtiyaçlarının da verilmediğini aktaran Aktaş, bir gün boyunca da yiyecek ve içecek verilmediğini bildirdi.

Tansiyon hastası olan Şengül'ün doktora çıkarılmadığı için tansiyon ilaçlarını da alamadığını söyleeyn Aktaş, "Elinde kalan ilaçlarını idareli kullanmaya çalışıyor. Biz bu konuda arkadaşımızın avukatları olarak bu uygulamanın işkence suçu oluşturduğunu söylüyoruz. Bunun ilgili gerekli şikayetleri yapacağız. Fuat Şengül serbest bırakılsın, savunmaya dokunma" şeklinde konuştu.