21 Mayıs 2024 Salı

Avukat Orhan polis işkencesine maruz kaldı

Batman Adliyesi'nde bir tutukluya yönelik yaşanan işkenceye karşı çıkan Batman Barosu'na kayıtlı avukatlardan Orhan Alphan polis işkencesine maruz kaldı.

Batman Adliyesi'nde polisin işkencesine maruz kalan kişiye müdahale etmek isteyen Avukat Orhan Alphan da polis işkencesine maruz kaldı.

Polis saldırısında yüzü kanlar içinde Avukat Alphan, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Alphan tekrardan adliyeye geçerek şiddet uygulayan polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saldırının ardından avukatlar cübbeleriyle adliye önünde açıklama yaptı. Batman Barosu Başkanı Avukat Erkan Şenses, "Polis memurunun ceza alması için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. İlgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muameleyi yapan, gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz" dedi.

Şenses, "Avukat Orhan Alphan'a polis memuru kafa atmak sureti ile yaralamıştır. Bu yaralama pervasızlığını kimden aldığını sormak istiyoruz. Yargı önünde ceza alması için elimizden gelen tüm yasal gücümüzü kullanacağız. Batman Cumhuriyet Başsavcılığına da ilgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muamelvyi gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından avukatlar saldırıyı alkışlar ile protesto etti. Yapılan açıklamanın ardından Batman Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukatlar Alphan'ı hastanede ziyaret etmeye gitti.