20 Mayıs 2024 Pazartesi

Avrupa'da İsrail'in katliamları protesto edildi

İsviçre?nin Bern ve Basel ile Hollanda?nın başkenti Amsterdam ve Almanya?nın başkenti Berlin?de bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail devletinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.
Gazze’deki protesto eylemlerine İsrail güçlerinin saldırılması sonucu 60'ın üzerinde Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2 bin 400 kişinin yaralanması Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde protesto edildi. Bern, Amsterdam, Basel ve Berlin’de yapılan eylemlere yüzlerce kişi katılırken, İsrail devletinin yaptığı katliam kınandı.
 
Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde toplanan kitle Filistin bayrakları ve “Kudüs Filistin’in başkentidir” yazılı pankart taşıdı. 
 
Bern merkez tren istasyonu önünde Kürdistanlı, Türkiyeli, Filistinli ve İsviçrelilerin katılımıyla bir eylem gerçekleştirildi.
 
Eylemde konuşan HDP Avrupa Eşbaşkanı Demir Çelik, mazlum halklara yaşamı zindan edenlerin, halkların yaşam alanlarını gasp edenler karşısında halkların göstereceği uluslararası dayanışmadan vazgeçilmeyeceğini ve adil, eşitlikçi, özgür bir yaşam kuruluncaya kadar verilen mücadelenin devam edeceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sona erdi.