26 Nisan 2024 Cuma

Avrupa'da 8 Mart hazırlığı

8 Mart Dünya Emekçi Günü?nde grev yaparak Avrupa kentlerinde sokaklara çıkacak olan kadınlar, "Kadın durursa, dünya durur" mesajını verecek.
Bu yıl ki 8 Mart’ta da hayatın her alanında grev yapacak olan kadınlar, Avrupa kentlerinde sokakta olacak. “Kürtaj hakkı”, “ücret eşitliği”, “ev içi emeğin görünür kılınması”, “şiddetin son bulması” talepleri için sokaklara çıkacak olan kadınlar, birleşik mücadeleyi büyüteceklerinin mesajını verecek.
 
SKB’liler ve Kürt kadınları, 8 Mart alanlarında Leyla Güven’in direnişini selamlayacak. Sosyalist kadınlar, İranlı kadınların yaşam tarzı özgürlüğü için yürüttüğü mücadele ile dayanışmak için yapılacak eylemlere katılacak.
 
ALMANYA
 
Almanya’nın bir çok kentinte 8 Mart için eylemler düzenlenecek.
Berlin’de saat 15.00’de U-5 Lichtenberg Magdalenen Caddesi’de toplanılacak.
Duisburg'da 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar, Duisburg Bahnhof’un önünde buluşacak.
Kiel’de kadınların buluşma mekanı saat 16.00’da Banhofsvorhplatz.
Köln’de kadınlar, 8 Mart günü saat 17.00'de Dom Kilisesi'nin önünde bir araya gelecek. Kentte ayrıca SKB ile Zora, 1 Mart’ta kadın buluşması gerçekleştirecek.
Nürnberg’de ise saat 15.30’de yürüyüş yapacak olan kadınlar akşam da bir araya gelecek.
Stuttgart’ta saat 16.30’da Schlossplatz bulaşacak olan kadınlar, saat 17.30’da yürüyüş yapacak.
Ulm’da saat 17.00’de Hirsch Caddesi çarşısı girişinde miting düzenlenecek.
Mannheim’de etkinlik 9 Mart’ta yapılacak. Saat 14.00 Schloos’da buluşacak olan kadınlar, Paradeplatz’a kadar yürüyecek, ardından miting yapacak.
       
FRANSA
 
Paris’te SKB’liler banliye ve merkez garlarda kadın grevine çağrı yapan bildiriler dağıttı. 60 ve 93. bölgede yapılan ev toplantılarında kadın grevi üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Ev toplantıları bu hafta da sürecek. SKB, 3 Mart’ta ACTİT’de “kadın grevi” gündemli bir kahvaltı düzenleyecek. 8 Mart günü Republique Meydanı’nda saat 13.00’den itibaren çadır açacak. Ayrıca 8 Mart günü, çocuğu olan kadınların eylemlere katılımını kolaylaştırmak için ACTİT’te kreş açılacak.
 
İSVİÇRE
 
Lozan’da 8 Mart günü saat 18.00’de Saint François’da yürüyüş düzenlenecek.
Basel’de 3 Mart günü söyleşi düzenlenecek, 8 Mart günü Theaterplatz’da miting yapılacak.
Zürih’teki etkinlik ise 9 Mart günü saat 14.00’de Hechtplatz’da gerçekleştirilecek.
 
HOLLANDA
 
Amsterdam’da 8 Mart’ta Dam Meydanı’nda miting ve meşaleli yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş saat 17.00’de başlayacak. Kadınlar yürüyüşün ardından saat 19.30’da “kadın buluşması”nda bir araya gelecek. SKB’liler, 7 Mart günü de İranlı kadınların yapacağı yürüyüşe katılacak.
 
BELÇİKA
 
Brüksel’de kadınlar, 8 Mart günü saat 09.00’da Santral Garı’nın önünde buluşacak. Saat 17.30’da yürüyüş yapılacak. İran’daki kadınların mücadelesine destek vermek amacıyla İran Konsolosluğu’nun önünde saat 14.30’da açıklama yapılacak. Akşam saat 20.00’de de Piyano Fabrik’te kadın buluşması gerçekleştirilecek. 8 Mart çalışmaları kapsamında SKB’liler kadınlar, bildiriler dağıtarak, kadın kahvaltıları gerçekleştirecek.
 
İNGİLTERE
 
Londra’da 8 Mart günü 12.00-14.00 saatleri arasında Wood Green Kütüphanesi’nin önünde etkinlik gerçekleştirilecek. 9 Mart günü ise Oxford Caddesi’nden Trafalgar Meyranı’na yürünecek.