3 Mayıs 2024 Cuma

Avrupa SKB: Taleplerimizi 8 Mart grevine taşıyacağız

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm kadınların şiddete, emek sömürüsüne karşı taleplerini sokaklara taşıyacağını kaydeden Avrupa SKB, 8 Mart genel grev ve direnişle alanlarda kadın isyanını büyüteceklerini duyurdu.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, grevde olacaklarını duyurdu. Kadına yönelik şiddet, savaş, emek sömürüsünün arttığı belirtilen açıklamada, Covid-19 pandemisiyle birlikte artan kadın bedeninin üzerinden tahakküm kurmayı amaçlayan tüm politikalara, ücret eşitsizliğine karşı gasp edilen yaşam hakları için talepleri fabrikada, iş yerlerinde evde kadın greviyle sokaklara taşınacağı belirtildi.

"Çünkü; şiddete karşı direniş her yerde" denilen açıklamada, "Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da küçük çocuklar ve kadınlar erkek şiddetinin türlü halleri ile karşı karşıya gelerek katlediliyorlar. 8 Mart isyan, direniş ve grev çağrısıdır! Kapitalist erkek egemen sistemin, kadını ezen, sömüren, şiddeti reva gören tüm uygulamalarına son vermek için direnmeye devam edeceğiz! Cinsiyetçi politikalar ile savaş sürdüren güçlere, diktatörlüklere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadınların grev ve direnişlerle acılarını ve öfkelerini kuşanarak bir isyana dönüştüreceğiz 8 Mart'ta baskı ve şiddete, kadını iradesizleştiren,yok sayan tüm politikalara, karşı sokakta olacağız. 8 Mart'ı grev ve direnişle alanlarda büyüten kadın isyanına selam olsun" denildi.