2 Mayıs 2024 Perşembe

Avrupa SKB: Katliamcılardan hesap soracağız

Türk devletiyle yapılan işbirliği ve kirli pazarlık sonucu Paris’te katledilen Cansız, Doğan ve Leyla’yı anan Avrupa SKB, 8 Ocak’ta üç Kürt kadın devrimci için Paris’te anma düzenleyeceklerini belirtti. 

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Fransa devleti ile kurulan kirli pazarlıklar ve işbirliği sonucu katledilen üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i andı. Katliamın üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen gerçek adaletin sağlanması için yürütülen mücadelenin hala güncel olduğu kaydedilen açıklamada, "Dava iddianamesinde Türk Devletinin ve MİT'in bu katliamla ilgili bağı açıkça ifade edilmesine rağmen, tutuklanan tek sanık olan Ömer Güney ise mahkemeye çıkarılmasına günler kala ani ve şüpheli bir 'ölümle' ortadan kaldırıldı" denildi. 

'KİRLİ SAVAŞ POLİTİKALARINA KARŞI BÜYÜTMÜŞLERDİR'
Üç Kürt kadının Kürdistan halkının özgürlük mücadelesi içerisinde yer alış biçimleri ile feda ve nefer olmak üzerine kurulu bir yaşamda özneleştiği kaydedilen açıklamada, üç Kürt devrimcinin mücadele hayatı şöyle aktarıldı: "Sakine Cansız, hapishane direnişlerinden, gerillacılığa uzanan yaşamında kurucu bir kadın önder olarakta kadın özgürlük mücadelesinde yerini almıştır. Fidan Doğan, Avrupa'da yetişmiş bir kadın devrimci olarak Kürt Özgürlük Hareketinin diplomasi mücadelesini yürütmüştür. Leyla Şaylemez, Kürt gençliğinin isyankar direnişini kuşanarak özgürlük mücadelesinde neferleşmiştir. Onlar üç nesilden bir temsiliyet ile, kuşak kuşak büyütülen mücadelenin devamcısı oldular. Gerçekleşen bu katliam birbirine aktarılan özgürlük mücadelesinin sürekliliğine, adanmışlığınadır. Kürt kadınlarının sınır tanımayan özgürleşme düzeyinedir. Kürt kadınları özgürlük mücadelesi içerisinde her düzeyde kadın temsiliyetini önemseyen ve güçlendiren politikaları ile kadınların özneleşmesini tüm gerici değer yargıları ve sömürgeciliğin kirli savaş politikalarına ve saldırılarına karşı büyütmüşlerdir."

'BİRLEŞİK İRADE HEDEFLENDİ'
Sömürgeciliğin organizeli kontrgerilla yöntemleri ile Paris katliamının özel bir dönemde gerçekleştirmiş olması, tek kelimeyle Kürt ulusal özgürlük hareketinin/Kürdistan devriminin tasfiye edilmesi isteği ve çabasıdır olduğu dile getirilen açıklamada, barışı yaşamak ve yaşatmak isteyenlerin; Türk ve Kürt halklarımız arasında, ulusal hak eşitliği temelinde inşa edilecek onurlu ve adil bir politik barış çözümünden yana olanların birleşik iradesi ve çabasının hedeflendiği kaydedildi.

'KATLİAMLARIN ÖNÜNE SET ÇEKECEĞİZ'
Açıklamada, "Paris katliamının gerçekleştirilme biçimi, tetikçi Ömer Güney'in MİT ile kurduğu bağlantının teşhiri üzerinden edinilen bilgiler ve ortalığa saçılan bir dizi kirli ilişkiler ağı bilinmektedir. Tüm bu gerçekler, katliamın taraflarının emperyalist kirli ilişkiler sistemi içerisindeki pozisyonları bakımından bir yerlere oturuyor. 9 Ocak katliamı, anti Kürt ittifakına dayalı emperyalist ve işbirlikçi-gerici temelde kurulmuş bulunan uluslararası kirli ilişkiler ağı, yumağını işaret etmiştir. Bügün benzer gerici, komplocu kontrgerilla organizasyonları ile katliamcı Türk Devleti, Avrupa ülkelerinde yeni komplolar, siyasi cinayetler peşindedir. Dün Sakine, Fidan ve Leyla'yı katleden suç şebekeleri bugün yeni kurbanların peşine düşerek mücadele eden güçlere, bireylere gözdağı vermeye, sindirmeye çalışıyor. Ama nafile çabalar! Dün nasıl olduysa, bugünde katliam çetelerine, saray diktatörlüğüne karşı halklarımızın ve ezilenlerin birleşik mücadelesi ile karşı koyacağız. Paris katliamının 8. yılında, kitlesel, birleşik sesimizi yükselttiğimiz oranda ve bu katliamın üstünün örtülmesine karşı yürüttüğümüz mücadele ile yeni katliamların önüne bir set çekeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

8 OCAK'TA PARİS'TE ANMA 
Avrupa SKB, ayrıca katledilen üç devrimci kadını anmak için 8 Ocak günü Paris’te buluşacaklarını vurguladı.