3 Mayıs 2024 Cuma

Avrupa SKB: Açlık grevi direnişçilerinin sesine ses ol

Tecridin kaldırılması talebiyle hapishanelerde devam eden açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan Avrupa SKB, "Türkiye hapishanelerinde açlık grevindeki devrimci tutsakların taleplerini sahipleniyor, onurlu direnişlerini selamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde İmralı'da tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle tutsakların açık grevine girmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Erkek egemen faşist şeflik rejiminin devrimci tutsaklara yönelik saldırılarını dozunu arttırarak sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, tecrit, işkence, cinsel saldırılar, iletişim ve görüşçü yasakları, infaz yakmalar gibi uygulamalara dikkat çekildi. Hapishanelerdeki devrimci ve yurtsever kadın tutsakların yıllardır zulüm altında mücadele verdiği ifade edilen açıklamada, hapishanelerde çok sayıda hasta kadın tutsağın tedavilerinin de yapılmadığı vurgulandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı başlatılan açlık grevi yayılarak devam ederken, tutsak yakınlarının da açlık grevine destek olmak için Adalet Nöbetleri başlattığına işaret edilen açıklamada, Adalet Nöbeti eylemcisi Dilek Baykan'ın "Evlatlar bizim evlatlarımız, ölene kadar çocuklarımızın arkasındayız. Ölene kadar mücadeleye devam edeceğiz! Asla yıkılmayacağız, ayaktayız!" ifadeleri hatırlatıldı.

Erkek egemen faşist rejimin saldırılarını derinleştirerek toplumu korku duvarlarıyla kuşatmaya çalıştığı ifade edilen açıklama, şöyle devam etti: "Hapishanelerde politik tutsakları devrimci kimliklerinden, inançlarından soyundurarak uslandırmak, boyun eğdirmek için tecrit, hak gaspları ve her türlü zulüm ile teslim almaya çalışıyor. Hakkın, hukukun, adaletin, insanlığın olmadığı, zulmün kol gezerek can aldığı Türkiye zindanlarında tutsaklar; tecrit koşullarında devrimci kimlikleri ile bedenlerini açlığa yatırarak tecride, hak gasplarına, her türlü zulme ve işkencelere karşı faşizme boyun eğmeden, teslim olmadan direnişlerini sürdürüyorlar. Ağırlaştırılmış tecrit kaldırılmadan açlık grevi eylemlerini sonlandırmamakta kararlılar."

"Biz; Avrupa SKB olarak Türkiye hapishanelerinde açlık grevindeki devrimci tutsakların taleplerini sahipleniyor, onurlu direnişlerini selamlıyoruz. Açlık grevindeki devrimci tutsaklarla dayanışma içinde olacağımızı belirtiyor, politik hasta kadın tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz" denilen açıklamada, Avrupa'daki yerli ve göçmen emekçi kadınlara tutsakların sesine ses verme çağrısı yapıldı.