24 Nisan 2024 Çarşamba

Avrupa KBDH'dan gerillanın direnişini sahiplenme çağrısı

AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal direnişine ilişkin açıklama yapan Avrupa Kadınların Birleşik Devrim Hareket (KBDH), tüm halkları yükselen gerillanın tarihi direnişini güçlü sahiplenmeye çağırdı. 

Avrupa Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Avrupa'daki Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınları, faşizme karşı kadınların birleşik devrimci hareketi çizgisi temelinde AKP-MHP faşist rejiminin Kürdistan'ı işgal saldırısına karşı ayağa kalkmaya, yapılacak tüm eylemlere çok güçlü katılmaya, büyük devrimci sorumluluk temelinde Zap'ta, Kurojahro'da yükselen gerillanın tarihi direnişini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

'HER TÜRLÜ KİRLİ POLİTİKAYI YÜRÜTMEKTEDİR'
2021 yılı boyunca halkların birleşik devrimci direnişi ve mücadelesi karşısında çöküş sürecine giren AKP-MHP faşist rejiminin, ömrünü uzatmak, iktidarda kalmak ve sömürüsünü-talanını sürdürmek için böylesi bir savaş konseptine ihtiyaç duyduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye'de kadınlara, işçi sınıfına, emekçilere, halklarımıza karşı siyasal, toplumsal, ekonomik talanla birlikte, toplumu örgütsüz kılmak ve faşizme karşı toplumsal refleksleri öldürmek için her türlü kirli politikayı yürütmektedir" denildi.

'HERKESİ FAŞİZMDEN HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Bu konsept temelinde 17 Nisan'da başlatılan savaşla, ezilenlerin, kadınların, halkların geleceğinin karartılmak istendiği belirtilen açıklama şöyle devam: "Kürt halkına dayatılan soykırım, Türk, Arap, Ermeni, Asurı-Süryani, Çerkez, Laz halklarına da dayatılan soykırım demektir. Bu, kapitalist sistem politikalarının sonucudur. Biz Türkiyeli ve Kürdistanlı sosyalist ve devrimci kadınlar olarak dayatılan bu savaşa karşı Kürdistan'ı, tüm emek ve mücadele alanlarını, özgür eşit yaşamı yaratma mücadelesini veren halklarımızı savunma sorumluluğu temelinde herkesi faşizmden hesap sormaya çağırıyoruz.

'DİRENİŞİ GÜÇLÜ  SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Avrupa'daki Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınları, faşizme karşı kadınların birleşik devrimci hareketi çizgisi temelinde AKP-MHP faşist rejiminin Kürdistan'ı işgal saldırısına karşı ayağa kalkmaya, yapılacak tüm eylemlere çok güçlü katılmaya, büyük devrimci sorumluluk temelinde Zap'ta, Kurojahro'da yükselen gerillanın tarihi direnişini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

'EMEKÇİLER, KADINLAR VE HALKLAR KAZANACAK'
Bu temelde 8 Mart'ın, 21 Mart Newroz'un ve 1 Mayıs'ın devrimci coşkusuyla öfkemizi bileyelim ve büyütelim. Ataerkil, kapitalist, sömürgeci ve faşist sistemden hesap soralım. Yaşasın kadınların birleşik devrim hareketi! Yaşasın halkların devrimci birliği! Emekçiler, kadınlar ve halklar kazanacak! Faşizm yenilecek!"