1 Mayıs 2024 Çarşamba

Avrupa Kadın Dayanışması: Aysel Tuğluk serbest bırakılsın

Avrupa Kadın Dayanışması yayımladığı açıklama ile Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi. 

Avrupa Kadın Dayanışması, hasta tutsak Aysel Tuğluk'un derhal serbest bırakılması için açıklama yaptı. 28 Aralık 2016'da tutuklanan Tuğluk'un "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla on yıl hapis cezasına çarptırıldığı anımsatılan açıklamada, !Aysel Tuğluk unutkanlık, yaşadıklarını - konuşacağı kelimeleri hatırlayamama, tekrar tekrar sorma veya anlatma, kıyafetlerini ters giyme, yürürken denge bozukluğu gibi çok belirgin hafıza kayıpları yaşamasına rağmen serbest bırakılmamaktadır" denildi.

12 Temmuz 2021'de Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nın açıkladığı kesin raporda; Aysel Tuğluk'un hastalığından dolayı yalnız başına yaşayamayacağını bildirdiği halde, AKP-MHP faşizminin Aysel Tuğluk'un özgürlüğüne kavuşmasını engellemek için özel çaba harcadığına dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: "Biz Avrupa'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı kadın örgütlerinin bileşeni olan Avrupa Kadın Dayanışması olarak, 'Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsakların derhal serbest bırakılarak tedavilerinin ailelerinin yanında sürdürülmesini' talep ediyoruz.

Faşist AKP-MHP iktidarı, işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTQIA+'ların, gençlerin kısacası tüm muhalif kesimin adresi olan HDP'ye ve onun vekillerine, üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama, yıldırma terörünü ve Kürt halkına yönelik yok sayma politikalarını yıllardır uyguladı. Bugün Aysel Tuğluk'a yapılanlar bu saldırıların bir parçasıdır ama aynı zamanda, 'belirlediğim sınırlara uymazsanız sonunuz bu olur' şeklinde kadınlara da bir mesaj verilmek istenmektedir. 

Avrupa'da bulunan farklı uluslardan tüm kadın örgütlerini ve yerli – göçmen demokratik kitle örgütlerini, AKP-MHP faşizminin insanlık dışı uygulamalarını protesto etmeye, 'Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar için özgürlük' şiarını yükseltmeye çağırıyoruz."