18 Mayıs 2024 Cumartesi

AvEG-Kon: Newroz'da sokağa, Newroz ateşini büyütmeye

AvEG-Kon, yaptığı açıklamayla Kürt halkı başta olmak üzere ezilen halkları, işçi ve emekçileri emperyalistlere ve sömürgeci faşist devletlere karşı 2022 Newrozu'nda sokağa ve eyleme, Newroz ateşini yakmaya çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), 2022 Newroz'una ilişkin yaptığı açıklamayla, herkesi "Newroz'da sokağa, eyleme, Newroz ateşini büyütmeye" çağırdı.

Yapılan açıklamada, Ortadoğu halklarının bayramı olan Newroz'un bu yıl da egemenlerin işçiler, emekçiler ve ezilen halklara karşı saldırılarını yoğunlaştırdığı, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle emperyalistler arası it dalaşının arttığı koşullarda karşılandığı belirtildi.

"Baharın gelişini müjdeleyen Newroz, emperyalizm ve sömürgeci devletlerin yüzyıllara varan gadrine uğramış, her türlü soykırım ve katliamla yaşamak zorunda bırakılmış Kürt halkımız için ise, diriliş ve direnişin günü olarak sembolleşmiştir" ifadeleri kullanılan açıklamada, hiçbir acı, katliam ve zor yönteminin Kürt halkını özgürlük, ulusal kurtuluş ve demokratik hak talebini dile getirme kararlılığından ve iradesinden geri tutamadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Newroz'da ateş olup egemen sömürgeci devletlerin zulüm kalelerini döven Kürt halkı, bugün de haklı mücadelesinden aldığı güçle sömürgecilere karşı başeğmez yürüyüşüne devam ediyor" denilerek, devrimci tutsaklara saldırılar devam ederken hapishanelerde direnişin adının Newroz ateşi olduğuna dikkat çekildi.

AvEG-Kon son olarak, diriliş ve direniş bayramı 2022 Newrozu'nda Kürt halkını, her kesimden göçmen işçi ve emekçileri, devrimci güçleri ve enternasyonalist dostlarını emperyalistler ve sömürgeci gerici-faşist devletlere, soykırım ve katliam politikalarına, emperyalist savaşlara karşı sokağa çıkmaya, Newroz ateşini yakmaya çağırdı.