9 Mayıs 2024 Perşembe

AvEG-Kon: Komün çadırına saldıran Fransız devletini protesto edelim

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için St. Maurice Kilisesi önünde çadır kuran eylemcilere Fransız polisinin saldırısını kınayan AvEG-Kon, Avrupa'da yaşayan yerli göçmen tüm halkları Fransız polisinin bu saldırısını protesto etmeye çağırdı.

Kürdistanlı ve Türkiyeli göçmen işçi ve emekçiler tarafından dün Fransa'nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilmek istenen komün çadırı eylemine Fransız polisi hunharca saldırdı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için St. Maurice Kilisesi önünde çadır kuran eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanan Fransız polisi, onlarca kişiyi gözaltına aldı. Birçok kişinin fenalaşmasına rağmen Fransız polisi, çadırlara saldırarak eşyaları da parçaladı.

Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), "Faşist Türk devleti Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı uyguladığı tecrit ve saldırganlığı bugün Kürdistan'ın tüm bölgelerine yayarak, sömürgeci ve işgalci geleneğinden vazgeçmeyeceğini ortaya koyuyor. Bunun için DAİŞ gibi en gerici güçleri dahi besleyip büyütmekten asla geri durmayacağını apaçık sergiliyor. Her gün Rojava'ya, Medya Savunma Alanları'na dönük aynı çeteci gruplarla birlikte gerçekleştirdiği saldırılarla Kürt halkını katletmeye devam ediyor" dedi.

Sözde açıklamalarla sömürgeci Türk devletinin bu saldırılarını ve kirli ilişkilerini eleştirdiklerini ifade eden emperyalistler ise, iş tutum almaya gelince, emperyalist çıkarları uğruna faşist Erdoğan diktatörlüğüyle işbirliği yapmaktan vazgeçmediğine dikkat çeken AvEG-Kon, "Keza Kürt halkının, işçi ve emekçilerin Türk devletinin saldırganlığını teşhir eden demokratik eylemlerine saldırmaktan geri durmuyorlar. Alman devletinin Kürt, Türk göçmen işçi ve emekçilerin demokratik eylemleri bir yana, en demokratik kurumlarına dönük saldırganlığı en üst seviyeye ulaşmışken, Fransız devletinin de benzer saldırganlığı ortaya koyması, AB emperyalistlerinin sömürgeci faşist Saray rejimiyle yaşadığı çelişkilerin samimi olmadığını, tam tersine ona destek verdiklerinin kanıtıdır" diye belirtti.

AvEG-Kon, "Fransa devletinin ve polisinin Kürt ve Türk göçmen işçi ve emekçilerin dün Strasbourg'da gerçekleştirmek istediği eyleme hunharca saldırısını en şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Başta Fransız halkı olmak üzere Avrupa'da yaşayan yerli göçmen tüm halkları Fransız polisinin bu saldırısını protesto etmeye, Kürt halk önderi Abdullah Öcallan'ın özgürlüğünü daha gür haykırmaya ve halkların kardeşliği bayrağını yükseklere çekmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.