19 Nisan 2024 Cuma

AvEG-Kon: ETHA ile dayanışma zamanı

AvEG-Kon, ajansımıza, ESP ve SKM?ye yönelik gözaltı saldırılarına ilişkin basın açıklaması yayınlayarak dayanışma çağrısı yaptı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), ajansımıza, ESP ve SKM’ye yönelik gözaltı saldırılarına ilişkin basın açıklaması yayınladı. 
 
"ETHA çalışanları ve sosyalistlere özgürlük!" denilen açıklamada, saldırı "Sosyalistlerin 23 Haziran İstanbul belediye başkanlığı seçimlerine dair çıkardığı İstanbul Sokakta gazetesini dağıtmalarına tahammülsüzlük" olarak ifade edildi.
 
"Bu saldırıyla, diktatörlüğün saldırılarına, sansürüne boyun eğmeyen, ezilenlerin, sokağın sesi olan ETHA susturulmaya çalışılmaktadır" denilen açıklamada, polisin ve siyasi iktidarın halkın haber alma hakkını engellemeye çalıştığı kaydedildi. 
 
Açıklamanın devamı şöyle:
 
"Bu saldırı, gazeteciler ve sosyalistler şahsında AKP faşizmine biat etmeyenlere, tüm muhaliflere yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıyla, basın özgürlüğü bir kez daha ayaklar altına alınıyor. Yalana karşı gerçeğin, kapitalizme karşı işçi ve emekçilerin, erkek egemenliğine karşı kadınların sesi soluğu ETHA susturulmaya çalışılıyor."
 
"Bu saldırıyla, 23 Haziran İstanbul yerel seçimlerinde burjuva saflaşmalara karşı ezilenleri politik bir güç olarak sokakta olmaya davet eden ve örgütlemeye çalışan ESP susturulmaya çalışılıyor.
 Basın özgürlüğünden, söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğünden yana olan tüm kişi ve kurumları gözaltında olan gazetecilere, sosyalistlere sahip çıkmaya, sokak eylemleriyle protesto etmeye, tüm teknik cihazlarına el konulan ETHA ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz."