19 Mayıs 2024 Pazar

AvEG-Kon: Ermeni soykırımında katledilenleri saygıyla anıyoruz

24 Nisan Ermeni Soykırımı'nı Anma Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan AvEG-Kon, "Soykırımda katledilen tüm insanları saygıyla anıyoruz" denildi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), 24 Nisan Ermeni Soykırımı'nı Anma Günü dolayısıyla açıklama yayınladı.

AvEG-Kon yazılı yaptığı açıklamada, "Ermeni halkının uğradığı soykırım, yerinden etme ve asimilasyon hem fiziki hem de kültürel ve siyasi anlamda ırkçı Türk devletinin en büyük suçlarından biridir. Bu inkar edilemez bir gerçektir. Soykırıma karşı en esaslı cevap, halkların faşizme karşı ortak direnişi ve faşizmi yıkmaya dönük ortak iradesidir" denildi.

"AvEG-Kon olarak biliyoruz ki, yüzleşme olmadan, kardeşleşme de olmayacaktır. Konfederasyonumuz Ermeni halkının uğradığı soykırımda yaşamını yitirenleri saygı ile anarken, yüzleşme ve soykırımı tanıma çağrısını yineler, Ermenilerin taleplerini sahiplenir. 1915'ten Hrant Dink'e kadar olan soykırımcı devletten hesap sormaya çağırır" vurgulanan açıklamada, "Ermeni ve Süryani halklarının acısını paylaşıyoruz. Bu büyük insanlık trajedisini yüreğimizde hissediyor, soykırımda katledilen tüm insanları saygıyla anıyoruz" diye belirtildi.