AVEG-KON: Baskı ve tutuklama saldırılarına karşı ESP etrafında kenetlenelim

17 yıl 1 ay hapis cezası verilen ESP Eş Genel Başkanı Aktaş ve muhabirimiz Yiğit için açıklama yapan AVEG-KON, "Susmayan, korkmayan, itaat etmeyen hiçbir kadına diz çöktüremeyeceksiniz" diye vurguladı. AVEG-KON, ESP etrafında kenetlenmeye, politik tutsakları sahiplenmeye çağırdı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), devrimci sosyalistlere verilen ağır hapis cezalarına tepki gösterdi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) etrafında kenetlenme çağrısı yaptı. Faşist iktidarın ezilen tüm kesimlere ve onların öncü mücadeleci güçlerine yönelik baskı ve şiddete, tutuklama saldırılarına her geçen gün bir yenisini eklediği hatırlatılan açıklamada, kadın iradesinin temsiliyetini güçlendiren devrimci kadınları gözaltı, ev hapsi, tutuklama, yüksek hapis cezaları ile sindirmeye, teslim almaya çalıştığını ekledi.
DEVRİMCİ SOSYALİST KADINLARA 17 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Geçtiğimiz ay ev hapsi ile bırakılan ESP Eş Genel Başkanı Deniz Aktaş ve muhabirimiz Ebru Yiğit'in dün görülen karar duruşmasında 17 yıl 1 ay hapis cezası verilerek tutuklandığı belirtilen açıklamada, faşist yargı eli ile devrimci sosyalistlerin, kadın öncülerin yüksek hapis cezaları ile hizaya çekilmeye çalışıldı, bu yolla mücadele eden tüm kesimlere, hakları için sokağa çıkanlara gözdağı amaçlandığı eklendi.
'ESP BU SALDIRILARI GÖĞÜSLEYECEK AKLA VE İNANCA SAHİP'
Açıklamada, "ESP, Türkiye ve Kürdistan'da önemli bir mücadele deneyimi ve sakınmasız kendini ortaya koyuşu ile bir direniş kalesidir. Faşist şeflik yıllar boyu gerçekleştirdiği saldırıları ile öncelikli hedef belirlediği bu dinamiğe asla boyun eğdiremedi. Bugün tüm devrim güçlerinin hedefte olduğu, devrim ve sosyalizm mücadelesinin sağlamlığının test edildiği, liberal, burjuva görüşlerin boca edildiği bu aşamada; devrimci ciddiyeti, mücadele amacı ve azmini koruyarak ilerleyen tutarlı devrimcilik saldırı altındadır. ESP bu saldırıları göğüsleyecek akla ve inanca sahip bir kuvvet olarak orta yerde bulunuyor" denildi.
'KADINLARIN ÖZGÜRLEŞME KANALLARI TASFİYE EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR'
Açıklama şöyle devam etti: "Gücünü örgütlenerek büyütmeye çalıştığı bu dönemde, tutuklama saldırısı ile harekete geçmek isteyen kadınların özgürleşme kanalları tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. 11. Yargı Paketi ile kutsal aile çağrışımlı 'Aile Yılı' söylemli makbul kadınlığı, geleneksel kadınlık rollerini güçlendirme saldırısına karşı kadınları harekete geçirecek potansiyel saldırı altındadır. Kadınların, LGBTİ+'ların harekete geçmeye hazırlandığı bir anda, kadın gücü ve temsiliyetine yönelik gerçekleştirilen tutuklama ve cezalandırma saldırısı, bu öfkenin boğulması amacını taşıyor.
'SUSMAYAN, KORKMAYAN, İTAAT ETMEYEN HİÇBİR KADINA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ'
"Susmayan, korkmayan, itaat etmeyen hiçbir kadına diz çöktüremeyeceksiniz. ESP Eş Genel Başkanı Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden ve birçok kez bedel ödeyen devrimci sosyalist kadınlardır. ESP'ye yönelik gerçekleştirilen tutuklama ve cezalandırma saldırılarına karşı dayanışma içerisinde olacağız. Bu saldırganlığa karşı politik tutsakları sahiplenmeye, mücadelelerine güç katmaya çağırıyoruz."