4 Temmuz 2024 Perşembe

AVEG-KON: Adalet arayışımızı faşizme karşı kararlı direnişimizden güç alarak sürdüreceğiz

AVEG-KON, 2 Temmuz katliamının yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Adalet arayışımızı birleşik mücadelemizden ve faşizme karşı kararlı direnişimizden güç alarak sürdüreceğiz" dedi.

Sivas katliamının 31. yılına ilişkin açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), "2 Temmuz Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. 31 yıl önce politik islamcı ve ülkücü çetelerin devletin tüm kademelerinin gözetiminde Sivas'ta Madımak otelinde 33 canı katlettiği hatırlatılan açıklamada, "Tarihini soykırım, inkar ve pogromlar üzerine kuran faşist Türk devleti bu katliamın faillerini 'affederek', suçunu kabul etmiş oldu. Katliamın 30. yılında Sivas davası zaman aşımına uğratıldı. Sivas'ta 31 yıl önce yaşanan Kızılbaş Alevilere dönük bu katliamın faillerini iyi tanıyoruz. Hala iktidarda olan soykırımcı ve asimilasyoncular bugün de Alevilerin inançlarına saygı duymuyor, Pirlerini/Analarını tanımıyor, asimilasyon ve inkar tek hedefleri olarak güncelliğini koruyor" denildi. 

Açıklamada şu çağrı yapıldı: "Faşizmi yıkmak istiyorsak, inkara, asimilasyona ve soykırıma karşı birleşik mücadeleyi büyütmekten başka çıkar yolumuz yoktur. Adalet arayışımızı birleşik mücadelemizden ve faşizme karşı kararlı direnişimizden güç alarak sürdüreceğiz! 2 Temmuz Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız!"