29 Mart 2024 Cuma

AvEG-Kon: 700. haftada Cumartesi Annelerinin yanındayız

Cumartesi Annelerinin 700. haftası nedeniyle açıklama yapan AvEG-Kon, "Bu çağrının ve direniş geleneğinin bir parçası olarak bir kez daha Galatasaray'ın tüm insanlığa yaptığı çağrıyı yeniliyoruz. Bulunduğumuz her alanda direnişin, hesap sormanın, adalet arayışının 700 haftasında meydanlarda olacağız" dedi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Cumartesi Anneleri'nin 700. oturma eylemi için yazılı açıklama yaptı.
 
Gözaltında kaybedilenlerin yakınlarının 23 yıldır insanlığın en utanç verici işkencesine karşı adalet arayışına devam ettiğinin belirtildiği açıklamada "Gözaltında Kayıpları Kanıksama, Susma, Hesap Sor" denildi. 
 
Açıklamada, "27 Mayıs 1995 tarihinden bu yana her cumartesi saat 12:00 de Galatasaray'da gözaltında kaybetme suçuyla yüzleşilmesi, hesaplaşılması ve adaletin sağlanması talebini yineliyorlar. Devletin muhalifleri gözaltında kaybetme geleneğine inat 4 kuşaktır devam eden bir direniş geleneği yarattılar" diye belirtildi.
 
Gözaltında kaybetme politikasının sosyalist ve yurtseverleri sindirme politikası olduğunun ifade edildiği açıklamada, kaybedilenlerin akıbetinin açıklanması ve adalet talebini dünyaya duyurmayı başaran Cumartesi Annelerinin tüm baskılara rağmen her hafta hesap sormak için meydanlara çıkması siyasi iktidarın insanlık dışı kirli politikasını uygulayamaz hale getirdiği kazanım olarak kaydedildi.
 
"Bundan dolayıdır ki Cumartesi Annelerinin/insanlarının adalet arayışı tüm toplum adınadır" denilen açıklamada, Cumartesi Annelerinin sadece kaybedilen yakınlarının akıbetini sormadığını aynı zamanda toplumun hafızası ve vicdanı olarak insanlık onuruna sahip çıktığı ve kaybettikleri yakınlarının haklı, onurlu mücadelesini bir başka mevziden sürdürdürdükleri ifade edildi.
 
Açıklamanın devamı şöyle: "Her hafta Galatasaray'dan yapılan çağrı sade ve açıktır. Hiçleştirmeyi, yok etmeyi ve tüm aileye bir ömür boyu işkence yapılmasını, adaletsizliği kanıksamayın. Susmayın. Hesap sorun."
 
"Bu çağrının ve direniş geleneğinin bir parçası olarak bir kez daha Galatasaray'ın tüm insanlığa yaptığı çağrıyı yeniliyoruz. Bulunduğumuz her alanda direnişin, hesap sormanın, adalet arayışının 700 haftasında meydanlarda olacağız."
 
Hakikat ve adalet hakkı yasal güvence altına alınsın talebini 700. haftada bulundukları tüm meydanlarda haykıracaklarının vurgulandığı açıklamada, "25 Ağustos Cumartesi saat 12.00'de kaybedilmek istenenlerin gülümseyen gözleri, kararlı bakışları ve başeğmez direnişleriyle birlikte olmaya çağırıyoruz" denildi.