18 Mayıs 2024 Cumartesi

Avcılar'da kadınlar yol kesme eylemi yaptı

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyen kadınlar Avcılar’da Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. Polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen caddeyi trafiğe kapatan Avcılar  Kadın Platformu üyeleri, 1 Temmuz günü Taksim Tünel'deki eyleme çağrı yaptı, 1 Temmuz'a kadar sokak sokak mücadele edeceklerini söyledi.

Avcılar Kadın Platformu, Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı verdiği kararla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararına karşı yol kesme eylemi yaptı.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatan kadınlar, "Kararımızdan geri adım atmıyoruz, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" yazılı pankart açtı. Halka yönelik konuşmalar yapan kadınlar, "Tek adama sesleniyoruz, kadınlar olarak hayatı durduruyoruz" dedi.

'İTAAT ETMİYORUZ'
Polisin tüm engelleme girişimine rağmen yolu trafiğe kapatan kadınlar yürüyüşü sürdürdü. Kadınlar, "Yeldana'yı, İpek Er'i, Nadira'yı, Gülistan'ı, Seda Kurt'u öldürenler cezasızlık zırhıyla korunduğu, kadın düşmanlığının, homofobinin körüklendiği bu mafya-çete iktidarına karşı yürüyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diye konuştu.

'1 TEMMUZ'DA TAKSİM TÜNEL'DEYİZ'
Yürüyüşü Marmara Caddesi'nde sonlandıran kadınlar, kısa bir açıklama yaptı. Kadınlar, 1 Temmuz'da İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kalkacağını Resmi Gazete'de ilan edenlere cevaplarının itaatsizlik ve dayanışma olduğunu kaydetti. Kadınlar, "Bu sözleşme bizim. Bu sözleşmede Nahide Opuz'un ve binlerce kadının kanı, mücadelesi var. 1 Temmuz'a kadar bulunduğumuz her yerde, her iş yerinde, her sokakta, üniversitede isyanımızı büyütmeye çağırıyoruz. Bundan ötesi yok. Kadınların yaşamları bir avuç erkeğin iki dudağı arasında olamaz. Eşit ve özgür yaşama hakkımızdan vazgeçmiyoruz" dedi.

Kadınlar eylemlerini, "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz", "1 Temmuz'da Taksim Tünel'deyiz", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla sonlandırdı.