26 Nisan 2024 Cuma

Avcılar Kadın Platformu üyeleri serbest bırakıldı

25 Kasım'a çağrı yaptıkları için gözaltına alınan ve bir gece karakolda tutulan Avcılar Kadın Platformu üyeleri, serbest bırakıldı. Kadınlara gözaltında vekilliği düşürülen Semra Güzel için yaptığı açıklamanın sorulduğu öğrenildi.

İstanbul'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Taksim Tünel'de yapılacak eyleme ilişkin dün Avcılar Deprem Anıtı'nda bir araya gelen Avcılar Kadın Platformu üyeleri, yürüyüşe çağrı yaptıkları sırasında gözaltına alındı.

Gece Avcılar Karakolunda tutulan kadınlar hakkında "2911 sayılı kanuna muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa sevk" ve "suçu ve suçluyu övme" iddialarıyla işlem başlatıldı.

Emniyette ifade vermeyi reddeden kadınlar bugün Küçükçekmece Adliyesi'ne çıkarıldı. 8 kadın, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile hakimliğe sevk edildi. Kadınlar hakimlikte adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kadınlara Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Semra Güzel'in Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda vekilliğinin düşürülmesine dair görüş çıkmasına tepki gösterdikleri için "suçu ve suçluyu övdükleri" suçlaması yöneltildiği öğrenildi.