19 Mayıs 2024 Pazar

Avcılar Belediyesi işçileri ödenmeyen ücretler için başkana uyarıda bulundu

Ödenmeyen ücretlerle sık sık gündeme gelen Avcılar Belediyesi, yapılan yürüyüşle protesto edildi. Belediye işçileri, iki aydır maaş alamadıklarını, sosyal haklarının ve tazminatlarının ödenmediğini belirtirken belediye binası önünde alacaklarını talep etti. Avcılar Belediyesi'ne bağlı Park Bahçeler, Fen İşleri, Destek Hizmetleri ile Veteriner müdürlüklerinde çalışan işçiler, iki aydır ödenmeyen ücretlerini talep etmek amacıyla iş bırakarak yürüyüş yaptı. Belediye-İş, Tüm Bel-Sen ve Güvenlik-İş sendikalarına üye işçiler, benzer sorunlardan kaynaklı daha önce bir çok defa eylem gerçekleştirmişti.

Marmara Caddesi'nde toplanarak belediye binasına yürüyen çok sayıda işçi, “İşçiler burada, başkan nerede?”, "Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. Belediye işçileri, iki aydır maaş alamadıklarını, sosyal haklarının ve tazminatlarının ödenmediğini belirtirken belediye binası önünde alacaklarını talep etti.

Yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “5 yıl boyunca emekçilerin maaşları zamanında ödenmediği gibi en az 2 maaş içeride bırakılmıştır. Avcılar belediye başkanı ile defalarca yaptığımız görüşmelerde işyerinde yaşanan sorunları çözmemiz, alacaklarımızı almamız mümkün olmamıştır. Emekçilerin alacaklarının tamamının ödeneceği söylenmiş ancak verilen sözler yerine getirilmemiştir. Vaatlerle emekçiler oyalanmıştır. Avcılar Belediyesi'nde çalışan emekçiler evine ekmek götürememektedir. Elektrik, su, doğalgaz faturalarını ve kiralarını ödeyemeyen, bankalarla icralık olan, elektrik sayaçları sökülen emekçiye bu zulüm reva görülmüştür. İcralık olan işçilerin maaşlarında kesinti yapıldığı halde kesilen paralar icraya ödenmediği için emekçiler ikinci bir icraya maruz kalmıştır. İşçilerin 2 aylık maaşları ile sosyal hakları, sözleşmeli memurların 2 aylık maaşı ile 3 yıllık sosyal hakları, kadrolu işçilerin 3 yıllık sosyal hakları, memurların 1 buçuk yıllık sosyal hakları ve 5 yıllık arazi tazminatları, emekli olan çalışanlarımızın kıdem tazminatları ile alacakları ödenmemiştir” dedi.

TÜM BEL-SEN  1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ise şunları kaydetti: “İşçiler, emekçiler zaten alınan maaşlarla ay sonunu getiremiyor, kredi kartlarıyla ay sonunu getirmeye çalışıyor. Siz bir de bu parayı ödemediğiniz zaman varın görün emekçinin halini. Buna karşı ülkede nasıl tek adam sistemine karşısıysak yerelde de tekçi anlayışa karşıyız. 5 yıldır hakkımız olanı istiyoruz. 5 yıldır Handan Hanım her görüşmemizde, bize ‘para yok’ diyor. Biz de kendisine her defasında şunu söylüyoruz; ‘Avcılar halkına buradaki işçi ve memurla hizmet ediyorsun ama işçinin, memurun maaşına geldiği zaman yok diyorsun. Ancak şirketlerin hiçbirisine yok demiyorsun. Şirketlere diyeceksiniz ki siz 5-6 altı ay bekleyin, ben önce işçime, memuruma maaşını ödeyeceğim.’ Bir gün şirketlere bekleyin demedi.”