18 Nisan 2024 Perşembe

Avcılar Belediyesi emekçileri: TİS görüşmeleri başlasın

Avcılar Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri toplu iş sözleşmesi ve özlük hakları için ikinci kez eylem yaptı. Emekçiler TİS görüşmelerinin başlaması çağrısında bulundu.

İstanbul Avcılar Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler toplu iş sözleşmesi ve özlük hakları için ikinci kez eylem yaptı.

Belediye yönetimine TİS görüşmelerinin başlaması çağrısında bulunan emekçiler, "Meşru taleplerimiz karşılanana ve haklarımızı alana kadar örgütlü gücümüzle demokratik haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağız" dedi.

Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Adem Erdem, Avcılar Belediyesi yönetimi tarafından emekçilerin taleplerinin görmezden gelindiğini belirtti.

Erdem, "Salgın döneminde emekçiler özveriyle riskli ortamlarda çalışmalarına karşın Avcılar Belediyesinde gerekli sağlık önlemlerine de uyulmamış, maske dağıtımında bile halen sorun yaşanmaktadır. Onlarca emekçi Covid-19 olmuştur. Dönüşümlü çalışma düzenine geçilmediği gibi 10 yaş altında çocuğu olan anneler de genellikle işe gelmektedir. Bu yanlış uygulamalar neticesinde bazı birimlerin nerdeyse tamamı hastalığa yakalanmıştır" dedi.

Emekçilerin makul taleplerle sözleşme masasına oturduğunu ifade eden Erdem, "Beş yıla yakın süredir ödenmeyen alacaklarımızın derhal ödenmesini, temsilcimizi, diğer belediye çalışanları ile dayanışan Avcılar Belediyesi emekçilerini ve sendikamızı hedef alan keyfiliklerin ve saldırıların son bulmasını, iş barışının ve çalışma düzeninin sağlanması için emekçilerin haklarına öncelik verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.