25 Nisan 2024 Perşembe

Av. Keskin: Bu ülkeyi yönetenler Elçi ve Dink'e tahammül edemedi

Katledilişinin 152. haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan eylemde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin, "Tahir Elçi ve Hrant Dink'i ben birbirine çok benzetiyorum. İkisi de bu coğrafyanın kırmızı çizgileri olan konuları 1915 soykırımı ve Kürt meselesini son derece naif bir dille insanlara anlatmaya çalıştılar" dedi.
Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde 152. eylemlerini gerçekleştirdi. Bu haftaki eyleme İHD Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin ve İstanbul Barosu eski Başkanı Av. Dr. Yücel Sayman katıldı.
 
Eylemde konuşan Av. Eren Keskin, "Bir kez daha Tahir'i anmak için buradayız. Aslında Tahir Elçi ve Hrant Dink'i ben birbirine çok benzetiyorum. İkisi de bu coğrafyanın kırmızı çizgileri olan konuları 1915 soykırımı ve Kürt meselesini son derece naif bir dille insanlara anlatmaya çalıştılar. Tahir böyle bir insandı son derece yumuşak bir dille karşısındakinin anlayacağı bir dille, kırmadan konuşmaya çalışırdı. Ama bu coğrafyayı yönetenler ikisini de tahammül edemediler. Tahir Elçi daha önce katledilen insan hakları savunucusu arkadaşımız gibi katledildi ve bugüne kadar failleri açıklanmadı. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisiyiz. Tahir Elçi ölümsüzdür" dedi.
 
Av. Dr. Yücel Sayman ise "Ölüm yaşamın sona erdiği an diye bilinir ama aynı zamanda ölüm ölenin düşüncelerinin de ölümsüzleştiren bir andır. Ölen eğer öldürülmüşse hele siyasi düşüncesi nedeniyle öldürülmüşse o düşünceler atomlarıyla molekülleriyle atmosferdedir, yanımızdadır tenimize değer, tenimizden beynimizle algılar o düşünceleri daha da bir geliştiririz. Şimdi burada da Tahir dostumun düşünceleri şurada kendi içimde hisseder gibi oluyorum ve hakikaten bu düşünceleri sonsuzlaştıran ama o düşüncelerin sahibini öldüren kişinin yakalanması içinde adaleti ben de temenni ediyorum" diye kaydetti.
 
Yapılan konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı.