27 Nisan 2024 Cumartesi

Atilla Tuna hakkında cinsel tacizden suç duyurusu

İstanbul Filarmoni Derneği Başkanı Atilla Tuna'nın tacizine maruz kalan kadın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

İstanbul Filarmoni Derneği'nde asistan olarak görev yapan D.Ö., derneğin yönetim kurulu başkanı Atilla Tuna tarafından cinsel saldırıya uğradığını belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığa sunulan dilekçede, kadının 16 Ağustos'ta dernekte çalışmaya başladığı, 6 Eylül tarihinde ise Atilla Tuna tarafından atılan mesaj ile iş akdinin tek taraflı olarak feshedildiği kaydedildi.

Dilekçede Atilla Tuna'nın çalıştığı süre boyunca kadına gerek fiziksel gerekse sözlü şekilde cinsel tacizde bulunduğu anlatıldı. Dilekçede ayrıca Atilla Tuna'nın tacizleri başka kişilerin etrafta olmadığı, herhangi bir güvenlik kamerası tarafından görüntülenemeyen yerlerde gerçekleştirdiği belirtildi.

Kadın dilekçesinde, "Kariyerimin başında, henüz ilk işimde, hem yöneticim olduğu hem de önceden bildiğim için güven duyduğum bir kişi tarafından yapılan bu hareketler benim için oldukça üzücüdür. Daha önce pek çok kişiye karşı benzer şeyler yaptığını bu olay sonrasında öğrendiğim Atilla T.'nin başka bir genç kadına karşı herhangi bir cinsel suç işlememesi için talep ve temennim kendisinin cezalandırılmasıdır" dedi.

Dilekçede, Atilla Tuna'nın "cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlarından cezalandırılması istendi.