8 Mayıs 2024 Çarşamba

ATİK: Demirtaş'ı destekleyeceğiz

24 Haziran seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yapan ATİK, Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini belirtti.
Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada 'AKP'nin meşruiyet krizinin kaçınılmaz bir sonucu' olarak ifade ettiği seçimlerde Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini belirtti.
 
ATİK, AKP'nin 16 yıllık iktidarının, işçi ve emekçilere yönelik saldırıların en yoğun yaşandığı süreç olduğunu ve MİT ajanları üzerinden Avrupa'daki demokrasi güçlerine saldırılarının da yoğunlaştığını belirtti. 2015 yılında ATİK'e yönelik Almanya merkezli operasyonda, 10 üye ve taraftarının tutuklanmasını hatırlatan ATİK, "Uzun zamandır birlikte çalışan Türkiyeli ve Kürdistanlı demokrasi güçlerinin 24 Haziran seçimlerinde oluşturdukları HDP eksenli demokrasi bloğunun ortak mücadelesi ve siyasal çalışmaları ATİK açısından önemli bir yerde durmaktadır" dedi.
 
Seçimlerde HDP'yi ve Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini ifade eden ATİK, "Türk, Kürt, Ermeni, Süryani, Alevi'ler başta olmak üzere çeşitli ulus, kültür ve inançlardan oluşan demokrasi bloğunun içinde yer alarak, seçimler çalışmasının aktif bileşeni olacağını belirtti. ATİK son olarak, "Düzen partilerinin, işçilerin enternasyonal birliğine ve halkların kardeşliğine karşı geliştidikleri bütün politikalarını teşhir ederken, halk kitlelerinin demokrasi, eşitlik ve özgürlük temelinde birleşmesini ve örgütlenmesini esas alacak şekilde seçim çalışmaları yürüteceklerini" ifade etti.