2 Mayıs 2024 Perşembe

Atatürk Havaalanındaki hastane projesi Meclis gündeminde

Atatürk Havaalanında yapılmak istenen hastahane projesine ilişkin Meclis'e soru önergesi veren HDP Milletvekili Gülüm, bu projelerle söz konusu alanın yapılaşmaya mı açılacağını sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Atatürk Havalimanı'nda yapılan hastaneye ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Gülüm, koronavirüs salgınına karşı sağlık tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Atatürk ile Sancaktepe havalimanı alanlarında iki hastane kurulacağı ve bu hastanelerin inşaatının da 45 günde bitirileceğini hatırlattı. Gülüm, "Havalimanında bulunan terminal binalarının daha kısa zamanda ve daha ucuz maliyetle hastaneye dönüştürülme imkanı varken bunun yerine uzun zamanda ve daha büyük maliyetle yeni bir hastane yapılıyor olması kamuoyunda bu hastanenin bir takım sermaye gruplarının yararına yapıldığı kaygısı yaratmaktadır" dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın pek çok yerinde sahra hastanelerinin daha düşük maliyetle ve daha kısa sürede yapıldığına dikkat çeken Gülüm, Bakan Karaismailoğlu'na yönelttiği sorulardan öne çıkanlar şöyle:

⏹️ "Atatürk havalimanında söz konusu hastanenin yapımı için pek çok uygun bina ve hangar varken neden özellikle iki pistin üzerine yapılmaktadır?

⏹️ Havaalanının pistlerinin üzerine hastane inşa edilerek kullanılamaz hale getirilmesindeki amaç havaalanı arazilerini yapılaşmaya açmak mıdır?

⏹️ Söz konusu hastaneler hangi firmalar tarafından inşa edilmektedir? Hastaneler ihale usulü ile mi yapılmaktadır? İki hastanenin toplam maliyeti ne kadardır?

⏹️ Atatürk havalimanının binaları ve havalimanına ait geri kalan araziler için kamuoyunun bilmediği herhangi bir projeniz var mıdır?"