18 Nisan 2024 Perşembe

Atan'dan İBB'ye: Bize huzur yoksa size de yok

İEB, direnişinin 169. gününde Bilal Atan'ı ziyaret etti. Tüm talepleri kabul edilene dek direneceğini kaydeden Atan, İş Kanunu uygulanarak işkenceci şef Satılmış Teke'nin işten atılmasını ve kendisinin de işe iadesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş.'nin Yenikapı şantiyesinde çalışırken şeflerden Satılmış Teke'nin işkencesine uğrayan ve işkenceyi teşhir ettiği için hakları gasp edilerek işten çıkarılan Bilal Atan'ın direnişi 169. gününde sürüyor.

Saraçhane parkında direnen Atan'ı bugün İşçi Emekçi Birliği ziyaret etti. "Direnen işçiler yalnız değildir. İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" pankartı ve "Direnen işçiler yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Bilal Atan yalnız değildir" sloganlarıyla direniş alanına gelen İEB'yi karşılayan Atan kısa bir açıklama yaptı.

Atan, eğer talepleri kabul edilene kadar eylemini sürdüreceğini söyledi. Atan, "Seçim sürecinde bizi oyaladılar. Bize verilen sözler tutulmadı. Bugün İBB'nin avukatları telefonlarımızı açmıyor. Bize huzur yoksa size de artık huzur yok. İş kanunu uygulansın. İşkenceci satılmış Teke'nin işten atılması gerekiyor. Bir an önce işe geri iadem sağlansın. Eylemime devam edeceğim. Direne direne kazanacağız" dedi.