26 Nisan 2024 Cuma

Arnavutköy'de PTT işçileri direnişe geçti

Maruz kaldıkları mobbinge, ırkçılığa ve haksızlıklara karşı Arnavutköy Posta Dağıtım Merkezi'nde işçiler direnişe geçti. İşten çıkarılan ve sürgüne gönderilen arkadaşlarıyla dayanışmak için işçiler dağıtımı durdu. İşçiler, "Direnmek ve mücadele etmekten başka çaremiz kalmadı" dedi. 

Arnavutköy'de bulunan  Posta Dağıtım Müdürlüğü taşeron işçiler PTT-Sen yöneticisi Emin Kan'ın işten çıkarılması ve bir üyenin de sürgün edilmesini protesto etmek için bu sabah itibariyle dağıtıma çıkmadı.

Talepleri kabul edilene dek dağıtıma çıkmayacaklarını kaydeden PTT işçileri, dayanışma çağrısı yaptı. 

İşçilerin talepleri şöyle: 
🔹 "İşten atılan sendika yöneticimizin işe dönmesi
🔹 Haksız yere sürgün edilen temsilcimizin yer değişikliğinin iptal edilmesi."

'DİRENMEK VE MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI'
PTT-Sen yöneticilerinden Emin Kan, sendikal faaliyet için Meclis'te vekillerle görüşmelerinden dolayı işten çıkarıldığını belirtti. Öte yandan bir arkadaşlarının Sultangazi Posta Dağıtıma sürüldüğünü söyleyen Kan, "Zaman zaman yaşadığımız mobingin yanı sıra yıllardır mobbinge ve ırkçılığa maruz kalıyoruz. Pozitif ayrımcılık var. Şirket sorumlusu kendisine haksız mesailer yazıyor, dile getirdiğimizde 'görevinden mi olmak istiyorsunuz, işten mi atılmak istiyorsunuz' tehdidine maruz kalıyoruz. Arkadaşımız hamile, düşük riski var ve hamile olmasına rağmen, zorla dağıtıma çıkarılıyor. Bu nedenle Arnavutköy'de yaşanan haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe dur demenin zamanı geldi. Direnmek ve mücadele etmekten başka çaremiz kalmadı" dedi.