4 Mayıs 2024 Cumartesi

'Arkadaşlarımız işlerine dönecek'

OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için İzmir'de devam eden eylemler 174. haftasında. Açıklamada, "Arkadaşlarımız işlerine dönecek" denildi. 

Haksız ve hukuksuz OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine geri dönmeleri için mücadele eden Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin eylemleri 174. haftasında. Karşıyaka çarşıda düzenlenen eylemde, "Oturma eylemimiz 174. haftasında" yazılı pankart açıldı. 

Açıklamayı yapan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, ülkede görülen mafya siyaset ilişkisinin ülkenin üzerine karabasan gibi çöktüğüne dikkat çekti. Beyazadam, "Biliniz ki KHK'lerle ihraç edilen arkadaşlarımızın bu hak arama mücadelesinde yanlarındayız. Suçunuzu daha fazla büyütmeden, daha fazla arkadaşımızın kanı elinize bulaşmadan bir an önce yanlışınızdan dönün. Adına OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu dediğiniz yapıyı aldığı tüm ret kararlarıyla lağvedin. Arkadaşlarımızı işlerine derhal iade edin. Bunu bizler gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız işlerine dönecek" dedi. 

Açıklamanın ardından on dakikalık oturma eylemi yapıldı. Eylem, "İşimize geri döneceğiz", "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "KESK'li ihraçlar onurumuzdur" sloganları ile sona erdi.