7 Mayıs 2024 Salı

Aras Kargo çalışanları iş bıraktı: Bu parayla geçinilmez

Aras Kargo Zeugma Şubesi’nde çalışan işçiler maaşlarına yapılan zammı kabul etmeyerek direnişe geçti. "Bu maaşla bu zamanda kimse geçinemez" diyen işçiler talepleri kabul edilene dek çalışmayacaklarını kaydetti. 

Antep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet yürüten Aras Kargo'nun Zeugma Şubesi'nde çalışan işçiler maaşlarına yapılan zammı kabul etmeyerek iş bıraktı. Şubede çalışan 14 işçiden 13'ü 4 bin 800 liralık maaşı kabul etmeyerek, 6 bin lira maaş talep etti. İşçiler talepleri kabul edilinceye kadar çalışmayacaklarını söyledi.

Günlük 12 saat çalıştıklarını belirten işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını, ödenen ücretin yetersiz olduğunu ifade etti. Şu an en üst limit olarak 4 bin 950 TL maaş ödendiğini paylaşan işçiler, "Bu zamanda bu paraya kimse geçinemez. Biz talebimizi ilettik. Şu anda bölge müdürünün gelmesini bekliyoruz. Zam konusunda kararlıyız. Biz bu paraya çalışmayız" ifadelerini kullandı.

Çalıştıkları şubenin yakınında beklemeye başlayan işçiler, talepleri karşılanıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.