1 Mayıs 2024 Çarşamba

Antep'de halk buluşması: Örgütlülüğü büyütmeliyiz

Antep'de düzenlenen halk buluşmasında konuşan HDP'li Garo Paylan, faşist sisteme karşı örgütlülüğü daha da büyütmek gerektiğini, HDP'siz kimsenin kazanamayacağını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP'liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Antep'te görüşmelerini sürdürüyor. Kampanya kapsamında parti binasında halk buluşması düzenlendi. HDP MYK üyesi Turgut Öker, HDP milletvekilleri Alican Önlü, Garo Paylan ve Tülay Hatimoğulları'ndan oluşan heyetin yer aldığı buluşmaya çok sayıda kişi katıldı.

Garo Paylan, "önemli bir kırılma noktasına" doğru gittiklerini belirterek, seçimlere işaret etti. AKP'nin demokratik kurumları bertaraf ettiğini ve parlamentonun eski gücünü kaybettiğini söyleyen Paylan, "Meclis'in iradesi Beştepe'ye geçti. Saray, yargıyı bir sopa haline getirdi. STK'leri etkisizleştirmeye çalıştı. Tüm bu zulümlere karşı muhalefet de dimdik ayaktadır. Muhalefetin öncülüğünü de HDP yapıyor. Bunun için saldırılar artmış durumda. Bu saldırılara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Faşist sisteme karşı örgütlü toplumu daha da büyütmeliyiz" dedi.

'1915 KOŞULLARINDA DEĞİLİZ'
Tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Paylan, Ermenilere yönelik baskı politikalarına değindi. Paylan, "106 yıl önce Ermeni halkının eşitlik ve adalet talebi vardı. O dönem Ermeniler örgütlülüğünü büyütemediğinden dolayı bu durumu fırsata çevirdi. Talat ve Enver paşalar, faşizm politikalarını devreye koydu ve bunda başarılı oldu. Ermeniler olarak eğer halklarla bir araya gelmiş olsaydık, kaybetmeyecektik. O karanlık düzen suçlarını bugüne kadar getirdi ve sürdürüyor. Eğer bizler sorumluluklarımızı yerine getirirsek bu karanlık güçleri yok ederiz. 1915 koşullarında değiliz" ifadelerini kullandı.

'HDP SİYASETİYLE MÜZAKERE ETMEK ZORUNDA KALACAK'
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve siyasetçilerin tutukluluğuna değinen Paylan, "Cezaevlerindeki hiçbir arkadaşımız faşizme boyun eğmedi. Onların özgür kalması için mücadele etmeliyiz. Onlar kapalı, biz açık cezaevindeyiz. Tecrit, kırılması gereken ama başaramadığımız bir konudur. Tecridin kırılmasının yolu HDP'nin siyasetteki hegemonyasının büyütülmesidir. Eğer HDP'yi büyütebilirsek İmralı tecridi o zaman kalkacaktır. Türkiye'de iki cephe var ve onlar da bunu anlayacaktır. Müzakere etmeye mecbur kalacaklardır. Bu iki cephe, HDP siyasetiyle müzakere etmek zorunda kalacak" diye konuştu.

'ÇÖZÜM ÜÇÜNCÜ YOLDADIR'
Ülkedeki her iki ittifakın da halkların sorunlarını çözemeyeceğinin altını çizen Paylan, şöyle devam etti: "İktidar faşizm yolunda, muhalefet ise faşizan anlayışa karşı sorumluluklarını yerine getirmiyor. Bunun için de çözüm 3'üncü yoldadır. Hem Cumhur hem Millet ittifakı, hayal ettiğimiz yolun çok uzağındadır. Türkiye halklarına vaat ettikleri hiçbir şey yok. 3'üncü yolu Eylül'ün sonuna doğru bir kez daha Türkiye halklarına anlatacağız"

'HDP'SİZ KİMSE KAZANAMAZ'
HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü ise, Antep'in stratejik bir kent olduğunu işaret ederek, bundan kaynaklı yoğun baskıların olduğunu ifade etti. Partilerinin ülkedeki siyasi dengelerini değiştirecek güçte olduğunun altını çizen Önlü, "HDP'siz kimse kazanamaz. Ancak, buna denk örgütsel olarak zayıfız. Bu partinin paradigması güçlüdür. HDP, halkların umudur" dedi. 
 
Buluşma, basına kapalı olarak devam etti.