2 Mayıs 2024 Perşembe

Antep Kimpack'ta direniş sonlandı, işçi kıyımı başladı

Antep Kimpack ABY plastik fabrikasında, işçilerin yüzde 49 zam dayatmasına karşı başlattığı direnişin 4'üncü gününde kazanımla sonuçlanmasının ardından 100'ü aşkın işçi işten çıkarıldı.

Antep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulu Kimpack ABY plastik fabrikası işçileri, kendilerine dayatılan yüzde 49 sefalet zammına karşı iş bırakmış ve 4'üncü gününde kısmi kazanımlar elde ederek direnişi sonlandırmıştı.

İşçiler yüzde 60 zam, iki bayramda toplam 25 yevmiye bayram ikramiyesi ve bin 250 TL devamlılık primi elde etmiş, iş bırakan bini aşkın işçi Petrol-İş Sendikası'na da üye olmuştu.

Evrensel'in haberine göre işçilerin işbaşı yapmasının ardından fabrika içerisinde patronun baskısı tekrar yoğunlaştı. İstifaya zorlanan işçilerin telefonları zorla sendikadan istendi.

14 Şubat akşamı gece vardiyası için fabrikaya gelen işçilerden bir kısmı, tazminatsız bir şekilde işten atıldıklarını öğrendi ve fabrikaya giremedi. Sabah olduğunda diğer vardiyalardan da işçilerin işten çıkarıldığı bilgisi alındı. Henüz tam sayı netleştirilemezken 100'ü aşkın işçinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

İşten çıkarılan işçiler, sendikalaşmalarını engellemek için patronun kendilerine gözdağı vermeye çalıştığını söylerken nasıl bir yol izleyeceklerini Petrol-İş sendikası ile kararlaştıracaklarını ifade ediyor.