4 Mayıs 2024 Cumartesi

Antalya'da kadınların 'Las Tesis' eylemine polis engeli

Antalya'da polis, kadın cinayetleri, cinsel saldırı ve cinsel tacize karşı Şili'de başlayarak dünyanın dört yanına yayılan Las Tesis eylemine izin vermedi. Kadınlar polis ablukası altında "Bilsinler ki biz kadınlar hiçbir zaman baskıya boyun eğmedik. Yine eğmeyeceğiz" diyerek seslerini yükseltti.

AKP'nin Las Tesis tahammülsüzlüğü devam ediyor. Antalya'da kadınlar, kadına şiddet, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzlere karşı Şili'den dünyanın her yerine yayılan Las Tesis için toplanmıştı. Ama 'Las Tesis' dansına Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Antalya'da da izin verilmedi.

Polisin Las Tesis eylemine izin vermemesi üzerine kadınlar, polis ablukası altında seslerini yükselterek basın açıklaması düzenledi.

Antalya Kadın Platformu'nun düzenlediği basın açıklamasında kadınların bütün baskılara rağmen korkmadıkları ve asla susmayacakları vurgulanarak, "Bizi susturamazsınız korkutamazsınız. Çünkü bizler yaşamak İstiyoruz. Özgürce, insanca ve eşit bir şekilde yaşamak için mücadele edeceğiz" denildi.

Kadınlar basın açıklaması sırasında sık sık "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadınları değil, cinayeti engelle" sloganları attı.