26 Nisan 2024 Cuma

Antalya'da kadınlar istismarı meşrulaştıran söylemlere tepki gösterdi

Son günlerde kadınları, çocukları ve LGBTİ+'ları hedef alan söylemleri ilişkin Attolos Meydanı'nda eylem yapan Antalya Kadın Platformu, cinsiyetçi saldırılarınıza boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Antalya Kadın Platformu, televizyon ekranlarında ve sosyal medyada kadınları ve çocukları hedef alan söylemleri Attolos Meydanı'nda protesto etti.

"Cinsiyetçi saldırılarınıza boyun eğmiyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz" pankartının açıldığı eylemde konuşan Devrim Mol, Akit TV'de yayınlanan 'Derin Kutu' isimli programda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunarak, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" ifadelerine tepki gösterdi.

Bu söylemlerin çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdığını vurgulayan Mol, kız çocuklarının yaşamını işgal alanı görme cesaretinin 18 yıllık iktidar politikalarından bağımsız olmadığını vurguladı.

Son günlerde LGBTİ+'lara yönelik nefret söylerine de dikkat çeken Mol, Diyanetin cuma hutbelerinde homofobik söylemler LGBTİ+'ların hedef gösterdiğini söyledi.

Mol, "Nefret söylemleriniz, tehditleriniz, çocuklarımızın hayatlarına pervasız müdahale hamleleriniz kadın dayanışmasının gücünü asla zayıflatamayacak. Susturamayacak, sindiremeyecek, korkutamayacaksınız. Alışın, daha da güçlenerek her yerde olacağız" diye konuştu.

Savcıları göreve çağran Devrim Mol, "Başta kadınlar olmak üzere LGBTİ+lara ve çocuklara karşı nefret ve istismar suçlarını yasaklayan tüm uluslararası sözleşmeleri, Anayasa'yı ve Türk Ceza Kanunu'nu uygulamakla yükümlüsünüz" dedi.