28 Nisan 2024 Pazar

Antalya'da genç bir kadın katledildi

Antalya'da Nuray Demir adlı genç kadın katledildi. Otel odasında ölü olarak bulunan Nuray iki yıl önce bir akrabası tarafından cinsel istismar saldırısına uğramış, tecavüzcü erkek kısa süre içinde serbest bırakılmıştı.

Nuray Demir adlı genç kadın ayrılmak istediği erkek tarafından katledildi. Nuray'ın cansız bedeni Antalya'da bir otel odasında temizlik işçileri tarafından bulundu.

Nuray, iki yıl önce akrabası olan Birol K'nin cinsel istismar saldırısına uğramış, tecavüzcü erkek kısa süre içerisinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Nuray Demir'in ayrılmak istediği erkek tarafından katledildiği öğrenilirken, tecavüz saldırısına uğradığı dönemde dava sürecini takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Antalya'da akrabasının cinsel istismarına maruz kalan 18 yaşındaki müvekkilimizin, ayrılmak istediği erkek tarafından öldürüldüğünü öğrendik. N.D.'yi erkek şiddetinin bir biçiminden sonra iyileştirmeye çalışıyor, failin ceza almasına uğraşıyorduk. Bir başkasına karşı koruyamadık" denildi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden de sosyal medya hesabından "Adliye koridorunda 'bana tecavüz etti, yemin ederim' diyerek bağıran müvekkilimiz, dün gece nişanlısı tarafından öldürüldü. Göğsümde ağladığında, sarılmış ve kızımın kokusunu almıştım. Her şey geçecek, biz kazanacağız demiştim. Geçti mi peki, kazandık mı" paylaşımını yaptı.