23 Nisan 2024 Salı

Antalya'da Azra ve Emine için eylem: Yasta değil isyandayız

Katledilen Azra ve Emine için Attalos Meydanı'nda eylem yapan Antalya Kadın Platformu, "Kadınları katledilen ve ormanlık alanlarda cansız bedenleri bulunan bir ülke olmak istemiyoruz. Mücadelemiz bitmedi ve biz kazanmadan bitmeyecek" dedi.

Antalya Kadın Platformu, katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız için Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

"Azra Gülendam Haytaoğlu, yasta değil isyandayız" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Kadriye Tuğcu okudu. Tuğcu, "Dün aynı gün içinde iki kız kardeşimizin erkek şiddeti sonucunda ölüm haberini aldık. İstanbul Sözleşmesini feshedenlerin elinde iki kadının da kanı var. Ne Azra'nın ne de Emine'nin katili tek değildir. Katilleri tecavüzcüleri ve istismarcıları cezasızlık ile ödüllendirenlerdir" dedi.

"İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansaydı bugün Azra ve Emine hayatta olacaklardı" diye belirten Tuğcu, "Birbirimizden ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Kadınları katledilen ve ormanlık alanlarda cansız bedenleri bulunan bir ülke olmak istemiyoruz. Mücadelemiz bitmedi ve biz kazanmadan bitmeyecek" diye belirtti.