8 Mayıs 2024 Çarşamba

Antalya Kadın Platformu'ndan tarım işçisi Altın Erdoğan'a destek

Antalya Kadın Platformu, patrona aracılık eden çavuş tarafından dövülerek kör edilen tarım işçisi Altın Erdoğan'ın yanında olduğunu belirtti. Kadınlar, sorumluların yargılanarak cezalandırılmasını istedi.

Antalya Kadın Platformu, patrona aracılık yapan çavuş tarafından dövülerek bir gözü kör edilen Altın Erdoğan'a destek için Attalos Heykeli önünden basın açıklaması yaptı.

"Altın Erdoğan yalnız değildir", "Yoksulluk ve yolsuzluğa karşı kadın mücadelesi ve dayanışmamızı büyütüyoruz" pankartlarının açıldığı eylemde, açıklayı Devrim Mol okudu.

'SORUMLULAR TESPİT EDİLİP, YARGILANSIN'
Antalya'da tarım işçisi olan Altın Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde patrona aracılık yapan çavuş ve eşinin saldırısına maruz kaldığını hatırlatan Mol, Erdoğan'ın bu saldırıda gözünü kaybettiğini söyledi.

Tarım işçisi Altun Erdoğan'ın pandemi koşullarını dikkate alınmadan servis aracına kapasitesinin iki katı işçinin bindirilmesine itiraz ettiği ve fotoğraf çektiği için saldırıya maruz kaldığını ifade eden Mol, "Her ne sebeple olursa şiddete maruz kalan Altun Erdoğan'ın yanındayız. Sorumlular tespit edilip, gerekli cezalar verilene kadar olayın takipçisi olacağız" dedi.

Meclis'te 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğünü anımsatan Mol, "Ne yaşama, ne refaha, ne de kadına ayrılan bir pay yoktur" dedi, tersine cinsiyetler arası eşitsizliği derinleştirecek faaliyetlere bütçe ayrıldığını söyledi.

'AKP DÖNEMİNDE YOKSULLUK KADINLAŞMIŞTIR'
İşçi ve emekçilere yine yoksulluk ve işsizliğin reva görüldüğünü ifade eden Mol, "18 yıllık AKP iktidarında artan ekonomik adaletsizlik, yüzbinlerce kadının işsiz kalmasına, milyonlarcasının kayıt dışı, sigortasız, sosyal güvencesiz çalışarak yoksullaşmasına neden olmuştur. AKP döneminde yoksulluk kadınlaşmıştır!" dedi.

İktidarın, kadın düşmanı politika ve söylemlerine dikkat çeken Mol, pandemi döneminde kadına yönelik şiddet ve sömürünün arttığını söyledi.

İşçilere yine sefalet ücreti dayatıldığını kaydeden Mol, AKP'li vekilin "kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller" sözünü hatırlattı. Mol, "Bu hadsizliği gösterenleri de unutmayacağız" diyerek, şöyle devam etti: "Nasılsa bu talan düzeni sona erecek ve yargı önünde bunun hesabını vereceksiniz. Tüm çalışanlar için insanca ve onurlu bir yaşam ücreti istiyoruz. Çalışma yaşamında eşit işe eşit ücret istiyoruz. Bu konuda emek örgütlerine kulak verilmelidir. Yolsuzluk hortumları kesilip kaynaklar emekçileri insanca bir yaşam için kullanılmalıdır. Adil ve ahlaki olan budur."