24 Nisan 2024 Çarşamba

Antalya Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz

Antalya Kadın Platformu Konyaaltı sahilde yaptıkları eylemle bir kez daha "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diye haykırdı.

Antalya Kadın Platformu, Konyaaltı sahilde yaptığı eylemle, İstanbul Maltepe'de toplanan kadınlara selam göndererek, Sözleşme'nin kadınların uzun yıllar verdikleri hak mücadeleleri ile kazanıldığına dikkat çekti.

Antalyalı kadınlar, "Sözleşme bir gecede tek kişi tarafından alınan kararla 1 Temmuz'da yürürlükten kaldırılacak. Fakat biz kadınlar vazgeçmeyeceğimizi tekrar tekrar haykırıyoruz" dedi.

2019'de 422, 2020'de 409, 2021'nin başından bugüne kadar ise 176 kadının sözleşme uygulanmadığı için katledildiğini ifade eden Antalya Kadın Platformu, LGBTİ+'ların "toplum ahlakı" gerekçesi öne sürülerek hedef gösterilmesine ve bunun sözleşmeden çekilme gerekçesi yapılmasına tepki gösterdi.

Açıklamada, "İktidar ve bir takım çıkar ortaklarının sözleşmeyi olumsuzlaştırarak vazgeçirme çabaları destek görmeyecek. Kadınları, çocukları, LGBTİ+'ları her türlü şiddetten uzak tutmak için verilecek her türlü hak mücadelesini devam ettireceğiz. İnsanca yaşamaktan, haklarımızdan, özgürlüğümüzden ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" denildi.